Petak, 14. lipnja 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

Što se to dogodilo predsjedniku? Milanović održao govor: Gospođe i gospođo čestitam…To je to (VIDEO)

Gospođe i gospođo čestitam, govorancija neće biti, jer je izborno vrijeme pa se lako kaže kriva riječ. To je to. Do slijedećeg viđenja, na kojem će vam, na promociji, vjerojatno čestitati neki drugi predsjednik ili predsjednica, poručio je predsjednik Zoran Milanović na svečanosti obilježavanja Dana HV-a i Oružanih snaga

Ta njegova izjava “iznenadila” je javnost i postala je viralni hit na ogorčenje mnogih.

Objašnjavajući svoju izjavu novinarima nakon svečanosti Milanović je kazao kako u svom političkom životu uvijek sjedi s jednim spakiranim koferom, i nikad ne zna kad će ga uzeti. Dodao je kako nije na svečanosti želio govoriti o politici pred vojskom naročito zato jer je predizborno vrijeme.

Stajati pred čestitim i stamenim vojnikinjama, vojnicima, časnicima, časnicama i dočasnicima Hrvatske vojske, zapovjednicima i izreći ovako nešto što nema veze sa zdravim razumom, ne može netko tko dovoljno cijeni svoju državu, vojsku koja je izniknula iz hrvatskih ratnih postrojbi iz obrambenog Domovinskog rata na ovakav način omalovažiti sve. Vojsku koja je stasavala na najkrvaviji mogući način u obrani od srbočetničke, JNA i crnogorske agresije na nenaoružani hrvatski narod. Vojsku koja je pobjednička.

Zanimljivo je da su mu na ovom neprimjerenom govoru na ovaj veliki Dan za Hrvatsku pljeskali oni u svečanoj loži. Čemu su to oni zapravo pljeskali? Gledaju li oni svi redom kako to rade uljuđene svjetske države, koje drže do sebe i svoje povijesti na ovako važne datume?…Je li Milanović pobrkao neke stvari i datume pa govori o promociji? Zna li on uopće koji se danas dan slavi? Pitanja su to za možda stručne ljude.

Na linku podsjetnik za sadašnjeg predsjednika Zorana Milanovića

Poslušajte govor vrhovnika dr. Franje Tuđmana: -28. svibnja 1991. – Prva smotra Zbora narodne garde (VIDEO)…

Ovakvo obraćanje predsjednika Hrvatske nije niti formalnost, to je podcjenjivanje svih. Ponajprije svih hrvatskih branitelja koji su dali ogroman doprinos i podnijeli ogromnu žrtvu u obrani Hrvatske dok je Milanović sjedio negdje tamo daleko i gledao Tv, a potom svih onih nakon Domovinskog rata koji su se trudili ustrojiti respektabilnu vojsku na ovim prostorima. Žalosti činjenica da Milanović u svojim javnim istupima više ne spominje ni Hrvatsku , već samo republiku. Žalosti činjenica da je današnji datum- povijesni datum za cijelu Hrvatsku državu i hrvatski narod, a da on kao izabrani predsjednik izmišlja razne brljotine samo kako bi se “dodvorio svojim nalodgodavcima” , jer ovakav istup ne odiše ničim što se može svrstati u domoljubno, normalno i neposlušno, ali i ne-zdravo. Ovakav je nastup omalovažavajući i izrečen “preko ramena”. Što se to događa sa predsjednikom Hrvatske, možda bi se trebali zapitati svi mi u ovoj napaćenoj državi?

Predsjedniče , Dan OSRH je Dan koji se slavi, a poseban je to Dan u našoj državi koja je do jučer ratovala i izborila se za to da se vas i takve bira na demokratski način, države koja je upravo zahvaljujući ZNG, MUP-RH PHR i nadalje osnivanju velikog broja ratnih postrojbi, a sve to zahvaljujući prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu, koji je svečani postroj napravio u Kranjčevićevoj, tamo gdje vi niste bili, ali su zato bili mnogi sinovi i kćeri Hrvatske države od kojih su mnogi izgubili svoje mlade živote , a mnoge i danas tražimo kao nestale u vihoru rata u obrani od srbočetničke agresije. To nema pravo nitko omalovažiti, pa ni vi gospodine predsjedniče i prozirno se nakon toga opravdavati da ne želite držati govore jer su skoro izbori. Ali niste zaboravili pozvati sve građane da iziđu na izbore. Zar ne. Taj poziv po vama “nema političke koniotacije”, ima i te kako.

Predsjednik Milanović je kazao kako u svom političkom životu uvijek sjedi s jednim spakiranim koferom, i nikad ne zna kad će ga uzeti, pa evo…možda je pravo vrijeme da se spakuje”.
Pa kad se čovjek samo malo vrati unatrag i prisjeti se ove njegove izjave- možda nam svima postane malo jasnija slika o kom se tu zapravo radi.

Čak je i HRT napisao nekoliko rečenica o ovom skandaloznom predsjednikovom ponašanju.

Svi prisutni svečanosti obilježavanja Dana Hrvatske vojske i Dana Hrvatske kopnene vojske u četvrtak na Hrvatskom vojnom učilištu imali su prilike svjedočiti jednom od najbizarnijih obraćanja vrhovnog zapovjednika hrvatskim vojnicima i najvišim časnicima. Obraćanje, jer to govor nije bio, trajalo je ukupno 17 sekundi! Da je te riječi i na takav način izgovorila njemačka kancelarka ili francuski predsjednik, svi svjetski mediji bi pisali o najavi ostavke, ali u slučaju hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića to već ulazi u kategoriju još jednog bisera predsjednika kojeg se ne shvaća ozbiljno, donosi HRT..

“Gospođe i gospođo”, započeo je lapsusom predsjednik i nastavio: “Čestitam. Nastavite raditi. Govorancija neće biti, jer je izborno vrijeme pa se lako kaže kriva riječ. To je to. Do sljedećeg viđenja, na kojem će vam vjerojatno, na promociji, vjerojatno čestitati neki drugi predsjednik ili predsjednica. Hvala”, poručio je predsjednik i otišao od govornice.

Uslijedio je pljesak i pogled pun upitnika načelnika Glavnog stožera, viceadmirala Roberta Hranja, ali i ostalih prisutnih. Mnogi su to shvatili kao poruku “Sad ste me vidjeli i nikad više”. Ostalo je potpuno nejasno o kojoj to promociji predsjednik govori jer su među okupljenima bili pripadnici svih naraštaja Oružanih snaga. Kako profesionalni vojnici tako i kadeti. Ako je to poručio kadetima, njihova promocija nakon završenog vojnog studija, koji traje četiri godine, svake je godine 19. prosinca. Je li to predsjednik poručio kako u prosincu ove godine više neće biti predsjednik?! Ako je to poručio kadetima koji su prošle godine tek započeli studiranje, ni ta se promocija ne poklapa sa završetkom Milanovićeva mandata. Njihova promocija je u prosincu 2024. a Milanoviću mandat istječe u veljači 2025. godine.

Nakon takvog istupa Milanović je novinarima pokušao rječnikom nogometnog trenera pojasniti što je htio reći. Poručio je kako u svojem političkom životu uvijek sjedi s jednim spakiranim koferom, jer nikad ne zna kad ga treba uzeti. Dodao je kako nije na svečanosti želio govoriti o politici pred vojskom, naročito zato što je predizborno vrijeme. Ali mogao je govoriti o onome što su mu vojni zapovjednici kazali dan ranije na višesatnom sastanku u njegovom Uredu. Ili je mogao kazati kako ćemo obnoviti borbeno zrakoplovstvo ili u kom smjeru će ići modernizacija vojske. O puno toga je vrhovni zapovjednik mogao govoriti a da se nije dotaknuo politike. Mogao je, ali nije.

Stoga poslušajte kako govori pravi državnik koji bi vam u mnogočemu trebao biti uzorom.

A.G.- T.H.

Najnovije

Anici Jurić je Armija BiH pred očima ubila trojicu sinova i muža

Foto:Večernji.ba   „Ove godine nisam mogla otići. To je prvi put otkako su sahranjeni na našeg groblju u Kaknju, u Grmačama. Put iz Čapljine gdje sad...

U sjeni napada na Bartulicu ostala izmjena Zakona o grobljima koja će donijeti micanje četničkih spomenika

Foto:Narod.hr   U sjeni napada na Domovinski pokret ostala je izmjena Zakona o grobljima koja će donijeti micanje četničkih spomenika. Predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava održao...

Analiza: Je li Jordan Bardella (28) budući francuski predsjednik?

Foto:Screenshot   Izbori za Europski parlament u Francuskoj jasno su pokazali da je balon moći predsjednika Emmanuela Macrona ispuhan, nova francuska politička zvijezda zove se Jordan...

Biblijska poruka 14.6.2024. i tumačenje fra Tomislava Pervana: Srce – izvorište grijeha

Foto:Radiopostaja Mir Međugorje   Mt 5,27-32 Reče Isus svojim učenicima: »Ćuli ste da je rečeno: Ne čini preljuba! A ja vam kažem: Tko god s požudom pogleda...

Ilija Cvitanović: Svesrpski sabor je nešto najlošije za srpski narod

Održavanje tzv. svesrpskog sabora je nešto najlošije po srpski narod i ni na koji način ne može izazvati implikacije po status BiH i njenu...