Stožer donio nove epidemiološke mjere za Šibensko-kninsku i Krapinsko-zagorsku županiju

U Šibensko-kninskoj županiji na umjetničkim izvedbama može biti najviše 50 osoba, a na vjerskim obredima u zatvorenom prostoru za svaku osobu mora biti osiguran prostor od četiri kvadratna metra...

Nacionalni stožer civilne zaštite donio je u srijedu nove epidemiološke mjere za Krapinsko-zagorsku i Šibensko-kninsku županiju, u kojima se zabranjuje okupljanje više od 30 osoba u zatvorenim i otvorenim prostorima, a ugostiteljski će objekti moći raditi do 22 sata…

Nove epidemiološke mjere donesene su na prijedlog županijskih stožera civilne zaštite, a na snazi će biti od 12. do 30. studenoga, izvijestio je Nacionalni stožer.

U obje županije zabranjeni su posjeti domovima za starije i izlazak korisnika iz ustanova socijalne skrbi.

U Šibensko-kninskoj županiji na umjetničkim izvedbama može biti najviše 50 osoba, a na vjerskim obredima u zatvorenom prostoru za svaku osobu mora biti osiguran prostor od četiri kvadratna metra.

U Krapinsko-zagorskoj županiji obavezno je nošenje zaštitnih maski na otvorenom u situacijama u kojima nije moguće održati razmak od dva metra. Na sprovodima su zabranjene karmine i izražavanje sućuti bliskim kontaktom.

Obavezna je evidencija sudionika na okupljanjima na kojima je više od 15 osoba te je zabranjena prodaja alkoholnih pića od 22 sata do 6 sati ujutro.

Lokalni stožeri zaduženi su za pojačan nadzor stanovnika u pridržavanju epidemioloških mjera.H

M.M.