Stožer: VIDEO Preminula žena u KB-u Dubrava: 27 novooboljelih, ukupno 1908 zaraženih koronavirusom…Za stanje u Domu za starije i nemoćne u Splitu nemaju potpuni izvještaj…

Za stanje u Domu za starije i nemoćne u Splitu Beroš je rekao da još nema kompletan izvještaj i da će više znati sutra...

Nacionalni stožer civilne zaštite objavio je najnovije informacije o koronavirusu u Hrvatskoj. Nakon jučerašnjih odličnih vijesti i samo deset novozaraženih, današnja je brojka 27…

Ministar zdravstva Vili Beroš objavio je da u posljednja 24 sata imamo 27 novooboljelih, što je ukupno 1908. Od jučer je preminula jedna bolesnica (1932. godište) u KB-u Dubrava. Ukupno je preminulo 48 bolesnika.

Ministar je još jednom objasnio da su razlike u brojkama Nacionalnog i lokalnih stožera to što imaju različita 24-satna razdoblja.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović kolegu Beroša najavio je kao kolegu Borasa, a kasnije je objasnio da je imao sastanak s Markom Borasom Mandićem, šefom Županijskog stožera civilne zaštite Primorsko-goranske županije, pa mu je ostalo to prezime.

Zdravstveni sustav vraća se u normalu

Capak je ocijenio da već neko vrijeme imamo blagi silazni trend i da dnevne oscilacije nisu toliko bitne. Objasnio je da se epidemiološka situacija ne procjenjuje samo na temelju pada broja novooboljelih već i na temelju drugih parametara.

Ministar Beroš rekao je da se zdravstveni sustav polako vraća u normalu, pa će se početi vraćati i dijagnostičke pretrage i pokušat će riješiti zaostatke. ”Svjestan sam lista čekanja. Imam nekoliko alata na raspolaganju, kao centralni upravljački sustav, gdje će se moći kontrolirati koliko se pretraga obavlja”, napomenuo je i najavio prolongaciju rada u onim ustanovama koje imaju uvjete. ”Liste čekanja bit će nam manji problem od ovog koji imamo sada”, zaključio je.

Za stanje u Domu za starije i nemoćne u Splitu Beroš je rekao da još nema kompletan izvještaj i da će više znati sutra.

M.M.