Strašan kraj: U Iranu pogubljen prvak zbog čijeg je slučaja White na noge podigao i Donalda Trumpa

Afkari je pogubljen...

Afkari je pogubljen “nakon što je zakonska procedura provedena do kraja na inzistiranje obitelji žrtve”…

Iranski prvak u hrvanju, 27-godišnji Navid Afkari, pogubljen je vješanjem nakon što je osuđen, jer je na smrt nožem izbo zaštitara na antivladinim prosvjedima 2018., javljaju iranski državni mediji u subotu.

Afkari je pogubljen “jutros nakon što je zakonska procedura provedena do kraja na inzistiranje roditelja i obitelji žrtve”, prenijeli su mediji riječi predsjednika pravosudnog odjela u pokrajini Fars. Afkari je osuđen zbog smrti zaštitara na dvije smrtne kazne.

Prošli je tjedan Međunarodno udruženje sportaša (WPA), koje okuplja više od 85.000 sportaša, pozvalo na izbacivanje Irana iz svjetskog sporta ako tamošnje vlasti pogube Afkarija.

Međutim, postojala je sumnja da je Afkari mučen kako bi dao lažno priznanje. Prema aktivistima za ljudska prava, uspješni hrvač je samo mirno prosvjedovao, dok je njegov odvjetnik tvrdio kako nema dokaza za njegovu krivnju.

Iransko pravosuđe negiralo je tvrdnje o mučenju.

“Afkari je nožem ubio nevinog čovjeka i priznao je na sudu. Sud je donio smrtnu kaznu na temelju jakih dokaza, a Vrhovni sud je podržao takvu presudu”, navodi se u priopćenju suda.

-Dana White preklinje Iran da ne pogube mladog hrvača, u pomoć pozvao i predsjednika SAD-a Donalda Trumpa..

Podsjetimo, ‘slučaj Afkari’ na noge je prošlog tjedna podigao i predsjednika UFC-a Danu Whitea koji je objavio video u kojem moli Iran da ne pogube mladog hrvača. White je u pomoć čak pozvao i svog prijatelja Donalda Trumpa, no ni poruka predsjednika SAD-a nije uspjela spasiti Afkarija.

D.J.

Dana White preklinje Iran da ne pogube mladog hrvača, u pomoć pozvao i predsjednika SAD-a Donalda Trumpa