STRINAVIĆ NIKAD OŠTRIJI: ‘Treba uhititi sve ministre financija, pomoćnike i ravnatelje Porezne uprave unazad deset godina’

Mario Strinavić, glavni tajnik Udruge Blokirani, osvrnuo se na svom Facebook profilu na slučaj Agrokora. Osvrnuo se pritom i na upozorenja koja je ranije istaknuo Mislav Kolakušić, kao i nekolicina ostalih stručnjaka, donosi dnevno.hr. U nastavku prenosimo njegov komentar:

“Ne želimo Rusima plaćati vaš šlamperaj, PODNESITE OSTAVKU! Nakon svih upozorenja da se ne ide u Lex Agrokor na koji ih je prvi upozorio Mislav Kolakušić i svi relevantni stručnjaci iz područja stečajnog prava i da će taj zakon dovesti do toga da će se sve preliti na džepove poreznih obveznika Vlada se oglušila. Sberbank je u svojoj objavi ustvrdio da je Vlada Republike Hrvatske nacionalizirala Agrokor i zatražio da se kredit od 1,1 milijardu eura koji je Sberbank dao Agrokoru proglasi dugom Hrvatske, pretvori u državne obveznice i vrati Sberbanku. Hrvatska Vlada jedino što zna je posegnuti u džepove poreznih obveznika za svaku svinjariju koju naprave. Zbog javnosti moram reći da su samo putem Ovršnog zakona hrvatskim građanima oteli preko 32 milijarde kuna, duže ih još za 42,4 bez kamata koje iznose 22 milijarde. Kad imaš ovakvu Vladu, gorih neprijatelja nam ne treba!”, kaže Strinavić.

“Da smo pravna država, kao što nismo, već danas bi krenula uhićenja po poreznoj upravi, ministarstvu financija, Agrokoru. Trebali bi biti uhićeni svi ministri financija, svi pomoćnici ministra financija, svi ravnatelji porezne uprave, svi pomoćnici porezne uprave u nazad deset godina. Jutros Plenković kaže ” O ministru Mariću smo sve rekli” Niste vi rekli o nikome ništa ! Marić ne samo da je radio u Agrokoru, nego je bio i tajnik u ministarstvu financija, sad ministar, a što ćemo s Martinom? Zato sam skeptičan i sumnjičav da će se dogoditi bilo kakvo uhićenje jer bi netko “propjevao” i rekao da su svi sve znali. Pa Linić je zatvarao slastičarne zbog jedne kune viška u kasi, izbacivao je turiste naglavačke u pol turističke sezone, ali GAZDU nitko nije dirao! HDZ ,odnosno Vlada će pokazati vjerodostojnost samo pod uvjetom ako u remetincu završi najmanje 50 ljudi, a ako neće iskreno se nadam da će netko “izvana” stisnuti Cvitana kao što su stisnuli Bajića kad se uhićivao Sanader!” kaže Strinavić, glavni tajnik udruge Blokirani.

I.V.

Comments are closed.