Šuker: Dalić ostaje za kormilom reprezenetacije do kraja doigravanja, utakmica će biti u Zagrebu

"Dalić će biti izbornik do kraja ovih kvalifikacija, a poslije toga ćemo pričati o budućnosti," istaknuo je predsjednik HNS-a Davor Šuker...

foto/fah

Zlatko Dalić ostaje za kormilom repreznetacija u dodatnim kvalifikacijama za svjetsko prvenstvo 2018. u Rusiji, a utakmica će se igrati u Zagrebu, odlučio je Izvršni odbor HNS-a na današnjoj sjedinici u Zagrebu.

Izvršni odbor HNS-a je podržao Dalića koji će ‘vatrene’ voditi i u dodatnim kvalifikacijama za SP. Nakon te dvije utakmice ponovo će sjesti za stol i razgovarati o produžetku suradnje.

“Dalić će biti izbornik do kraja ovih kvalifikacija, a poslije toga ćemo pričati o budućnosti,” istaknuo je predsjednik HNS-a Davor Šuker.

Naglasio je kako Dalić nije dobio ugovor, niti će dobiti nagradu, a za predstojeće utakmice sam će birati svoje suradnika.

“Dalić je sve prihvatio. Koliko je bio pošten najbolje pokazuje što za ove dvije utakmice neće dobiti ni ugovor, neće dobiti nikakvu nagradu. Bitno je da on sada ima mirnoću,” dodao je Šuker.

Na pitanje hoće li se Daliću ponuditi ugovor u slučlaju neuspjeha, Šuker je naglasio: “Ne želim razmišljati o toj varijanti. Vjerujem da ćemo u dodatnim kvalifikacijama pokazati pravo lice.”

Šuker je istaknuo kako se u medijima posljednjih dana diglo previše bure oko izbornika.

“Mislim da se diglo previše buke u ovih četiri-pet dana. Izvršni odbor trebao je amenovati odluku da on bude izbornik.”

Šuker je otkrio kako će se domaća utakmica play-offa igrati u Zagrebu, a Osijek će dobiti prvu iduću u kvalifikacijama.

“Odlučili smo se za Maksimir zbog sigurnosnih razloga. Tako su procijenile naše službe. No, sada bez fige u džepu mogu potvrditi kako ćemo prvu sljedeću kvalifikacijsku utakmicu pred domaćim navijačima igrati baš u Osijeku,” kazao je Šuker.

Hrvatska će ime suparnika u dodatnim kvalifikacijama doznati sutra kada je ždrijeb u Zurichu. Hrvatska je postavljena za nositelja, a potencijalni suparnici su Sjeverna Irska, Švedska, Grčka i Republika Irska.

“Ne bi želio Grčku iz sigurnosnih razloga i putovanja navijača, a tko zna bi li to bilo dopušteno. Sjetite se samo incidenta s PAOK-ovim autobusom i onoga s našim navijačima u Pireju,” naglasio je Šuker.

Na dnevnom redu IO-a trebalo je biti i pitanje izgradnje kampa na Sveticama, ali je rasprava prebačena za iduću sjednicu.

“Na IO-u smo odgodili odluku o Sveticama, o tome ćemo raspravljati na našem sljedećem sastanku. Vidjet ćemo što je najbolje za kamp, koliko imamo novaca za taj projekt, pa odlučiti u kojem ćemo ići smjeru. Sada nam je najvažnije da se plasiramo u Rusiju,” naglasio je Šuker.

Nakon što je Ante Čačić dobio otkaz nakon serije loših rezultata i kiksa protiv Finske (1-1), Dalić je preuzeo reprezentaciju dva dana uoči ključnog ogleda u Kijevu protiv Ukrajine. Hrvatskoj je trebala pobjeda kako bi neovisno o drugim rezultatima osigurala barem dodatne kvalifikacije.

Premda nije imao vremena za prave treninge, tek za razgovor s igračima, Dalić je uspio ‘probuditi’ momčad i Hrvatska je u Kijevu slavila 2-0. Dalić je s nekoliko promjena u sastavu oživio našu igru i zaslužio novu priliku.

Zanimljivo, Dalić nakon trijumfa u Kijevu nije znao hoće li nastaviti voditi reprezentaciju. Prihvatio je poziv Davora Šukera ne raspravljajući o detaljima.

‘Prihvatio sam poziv i došao odraditi utakmicu, nisam pitao ništa što će biti dalje. Nisam opterećen time hoću li voditi Hrvatsku u dodatnim kvalifikacijama,’ rekao je tada Dalić.

Za 50-godišnjeg Dalića koji je svoje ime stvorio u azijskim nogometnim natjecanjima, preuzimanje reprezentacije bit će najveći izazov u 12-godišnjoj trenerskoj karijeri. Do sada je najveći uspjeh ostvario 2016. godine s Al-Ainom iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, s kojim je stigao do finala azijske Lige prvaka.

Autor/Hina

Comments are closed.