Suverenist Pavliček: Otjerano je 400 tisuća Hrvata, a uvezeno 200 tisuća stranih radnika

Saborski zastupnik Marijan Pavliček (HS) prozvao je danas politiku koja je, ustvrdio je, s jedne strane, ”otjerala” 400 tisuća Hrvata u zemlje zapadne Europe, a s druge, uvela gotovo 200 tisuća stranih radnika, polovicu iz dalekih azijskih zemalja.

 

”I to nam je prihvatljivo, to nam je danas sasvim u redu, imamo proces zamjena stanovništva koji traje godinama”,  izjavio je zastupnik HS-a u saboru.

Pavliček kaže kako ima Hrvata koji bi se vratili iz inozemstva, ali da ih u tome priječi preveliko administriranje s kojim se suočavaju u tom pokušaju.

Navodi i kako u samo tri države, Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj živi 800 tisuća Hrvata, s tim da im broj i dalje raste, a da Hrvatska nema ni ministarstvo iseljeništva, ni demografije, ni ikakvu demografsku strategiju.

“Imamo samo dva ureda koji nisu u stanju zadržati ni Hrvate ovdje, a kamoli vratiti nekoga”, ustvrdio je Pavliček te naveo da se u dvije godine, koliko traje mjera Biram Hrvatsku, vratilo svega 298 Hrvata iz inozemstva, prenosi Index.hr.

Marin Miletić (Most) proziva premijera Andreja Plenkovića da nema „nikakvu strategiju, ni viziju“, i kaže da “pravi strateg brine što će biti s njegovim narodom za pet, deset, 20 godina”.

”Njemu je u interesu napuniti sada proračun, što radi 2021., ukida kvote, danas imamo 130 tisuća stranih radnika”, dodao je Mostov zastupnik. Napominje da nitko nema ništa protiv dobrih, vrijednih, poštenih radnika, ali ima protiv toga da se uništava hrvatski narod, da se ruši cijena rada.

Imam protiv ilegalnog, protuzakonitog probijanja granice, rekao je Miletić i naglasio da će se Most zauzimati za državu kakvu definira hrvatski Ustav, ali i za državu u kojoj će se ”navijati za hrvatsku reprezentaciju, njegovati i čuvati naša kršćanska kultura i identitet, državu u kojoj će nam u fokusu biti naš vlastiti narod”.