Suverenisti i Most traže saslušanje Peruška, Ramljaka i Dalić

Screenshot

Zastupnici Hrvatskih suverenista i Mosta zatražili su u srijedu da se pred Odborom za gospodarstvo javno saslušaju Fabris Peruško, Ante Ramljak i Martina Dalić oko slučaja Agrokor, odnosno Fortenova, no Odbor je na sjednici taj zahtjev odbio.

 

”Zahtjev za javno saslušanje Fabrisa Peruška, Ante Ramljaka i Martine Dalić pred Odborom za gospodarstvo temeljimo na podacima koje su iznijeli Zvonimir Troskot i Nikola Grmoja vezano za malverzacije i pogodovanje tajkunu Pavlu Vujnovcu kod kupovine vrlo vrijednih nekretnina koje su bile u vlasništvu Agrokora, odnosno Fortenove”, izvijestila je Vesna Vučemilović (Hrvatski suverenisti) na konferenciji za novinare u Saboru prije sjednice Odbora za gospodarstvo.

Dodala je da imaju dokument iz 2019. godine koji dokazuje da su akteri imali sve informacije o tvrtki, kao i scenarije koje su razmatrali, među kojima i ovaj u kojem Pavao Vujnovac preuzima Agrokor.

Famozni “lex Agrokor” dao je izvanrednim povjerenicima i ministrici gospodarstva izuzetne ovlasti te su imali su uvid u apsolutno sve dokumente u tom postupku, kazala je, pojasnivši da je cilj saslušanja rasvijetliti što se događalo s Agrokorom.

”Kada sve skupa zbrojite i oduzmete vidimo da se nije promijenilo apsolutno ništa. Modus operandi izvlačenja novca iz Agrokora, koji je bio za vrijeme prijašnjeg vlasnika, nastavio se, samo su se akteri priče promijenili nije više Ivica, nego Pavao”, zaključila je Vučemilović, prenosi HRT.

Zvonimir Troskot ustvrdio je da Vujnovac planira prodavati tvrtke koje su u vlasništvu Fortenove, prvenstveno Podravci na čelu koje je Martina Dalić.

”Koji je interes Martine Dalić? Da sakrije tragove koje je još sama s Plenkovićem bila stvorila po pitanju Agrokora”, istaknuo je.

Most i Suverenisti: Imamo svoju koaliciju, zajedno smo s oporbom protiv korupcije
Predstavnici Mosta i Hrvatskih suverenista pojasnili su da nastupaju kao koalicija
S druge strane, upozorava, Plenković želi sve počistiti prije svih izbora.

”Žuri im se jer dolaze izbori i ne znaju tko će doći na vlast i tko će sve te transakcije zaustaviti, da Vujnovac s jedne strane ne zarađuje na svim tim transakcijama, a da se s druge strane štite Martina Dalić i Andrej Plenković, pri čemu koriste sve moguće institucije države kako bi se zaštitili i kako bi privatnici kao Vujnovac zaradili”, poručio je Troskot.

Odbor za gospodarstvo na sjednici u srijedu odlučio je odbiti zahtjev Mosta i Hrvatskih suverenista tako da saslušanja Peruška, Ramljaka i Dalić u vezi Agrokora neće biti.