SUZE POLICAJCA KOJEM JE NAREĐENO DA PRIVEDE HOS-ovce SVE GOVORE: “To mogu samo kukavice, veleizdajnici, i guzonje”

Kako smo ranije javili, jutros su na prilazima Kninu zaustavljeni i privedeni u policiju u Šibenik pripadnici IX bojne HOS-a koji su se borili kod Knina u Oluji, čuvajući bokove 4. gardijskoj.

Snimka incidenta ubrzo je postala viralna na društvenim mrežama, a naročito su dirljivi trenuci u kojima policajac sa suzama u očima objašnjava HOS-ovcima da je dobio naređenje da ih privede.

Na te snimke osvrnuo se među ostalima Miro Bulj: “Zabraniti braniteljima HOS-a da danas budu u Kninu na proslavi Oluje mogu samo kukavice, veleizdajnici i guzonje Pupovčeve i Plenkovićeve Vlade”, napisao je.

Privođenje je najoštrije osudila i Hrvatska stranka prava: “”Hrvatska strana prava najoštrije osuđuje privođenje veterana HOS-a iz Udruge veterana 9. bojne HOS-a Rafael vitez Boban, zbog toga što su na proslavu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja u Knin došli u odorama s obilježjima HOS-a. Članovi Udruge imali su pozivnicu za događaj, a privedeni su na ulasku u Knin.

HSP podsjeća da su pod znakovljem HOS-a dragovoljci branili Hrvatsku od velikosrpske agresije, a čak 700 dragovoljaca HOS-a pod njim poginulo oslobađajući Hrvatsku od velikosrpske okupacije. I to je činjenica koju se treba poštovati tim više što i zakoni RH dozvoljavaju da se znakovlje vojnih postrojbi koristi i ističe pri obilježavanju obljetnica. Uostalom, znakovlje HOS-a legalizirano je za vrijeme vlade premijera Račana prilikom registracije Udruge bojovnika Hrvatskih obrambenih snaga (UB HOS), 3. travnja 2001. godine.

Istodobno, u petak u glavnom gradu RH nekoliko članova nevladinih udruga koje se financiranju i iz proračuna, okupilo se kako bi iznosili laži omalovažavali pobjedničku i osloboditeljsku Oluju koja je donijela mir i vratila okupirane dijelove Hrvatske. Na taj su način uvrijedili sve žrtve srpske agresije tijekom Domovinskog rata i sve građane RH. Iako su građani, koji su prolazili glavnim trgom negodovali, nitko nije priveo nekoliko okupljenih članova nevladinih udruga ili im zabranio okupljanje.

HSP osuđuje ova dvostruka mjerila pri čemu se redovito drakonski kažnjavalo hrvatske branitelje, dragovoljce, pripadnike postrojbi HOS-a, dok se ignorira kršenje zakona i isticanje obilježja velikosrpske agresije i totalitarnih režima”, istaknuli su iz HSP-a.