Sve raspoložive snage gase požare u Pristegu i Popovićima…zahtjev za hitnim dolaskom zračnih snaga stigao je iz Trbounja kod Drniša…

Novi zahtjev za hitnim dolaskom zračnih snaga stigao je iz Trbounja kod Drniša te će protupožarne zračne snage HRZ-a PZO-a nakon smirivanja požarišta u Pristegu i Popovićima sve snage usmjeriti u Trbounje...

FOTO/FAH

Protupožarne Zračne snage iz 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO) u Zemuniku koncentrirale su trenutačno sve raspoložive snage na dva velika požarišta u Zadarskoj županiji – Pristegu i Popovićima, priopćilo je u ponedjeljak kasno popodne Ministarstvo obrane (MORH).

Novi zahtjev za hitnim dolaskom zračnih snaga stigao je iz Trbounja kod Drniša te će protupožarne zračne snage HRZ-a PZO-a nakon smirivanja požarišta u Pristegu i Popovićima sve snage usmjeriti u Trbounje, dodaje se.

Istovremeno na požarištu kod Kistanja djeluju i dva helikoptera Mi-8 MTV. Također, navodi MORH, ulažu se krajnji napori u obrani naselja i kuća na svim aktivnim požarištima.

Doznajemo; Požari se šire velikom brzinom potpomognuti jakom burom a ljudi se samoorganiziraju i žele pomoći koliko je u njihovoj moći. Međutim vatrena stihija je toliko jaka i brzo se širi da se tu što se tiče priručnih sredstava za gašenje može jako malo uraditi, javili su nam mještani Trbounja. Dat će mo sve od sebe da zaštitimo što se zaštiti može. Brzo će se snoćati i kanaderi neće moći gasiti, što će biti sam dragi Bog zna.Neka nam je Bog na pomoći, kažu nam.

I.V.