Svećenik postavio četiri pitanja nakon šamanskog rituala u Davosu

Screenshot

Svećenik Madridske nadbiskupije, vlč. Jesús Silva Castignani, postavio je nekoliko pitanja organizatorima godišnjeg susreta Svjetskog ekonomskog foruma u Davosu nakon što je na glavnoj pozornici izveden šamanski ritual.

U sklopu plenarne sjednice koja se održala u srijedu pod nazivom “Klima i priroda: Potreban je sustavni odgovor”, poglavica Putanny Yawanawá iz amazonskog plemena Yawanawá, smještenog u regiji Acre na sjeverozapadu Brazila, izvela je obred.

Nakon što je izgovorila nekoliko zaziva dok je trljala ruke, žena koja je predstavljala starosjedioce puhnula je u glave sudionika, među kojima su bili direktorica Međunarodnog monetarnog fonda, Kristalina Georgieva; predsjednik Svjetske banke Ajay Banga; predsjednik Uprave IKEA-e Jesper Brodin; i milijarder André Hoffmann, prenosi Bitno.net.

Nakon što je doznao što se dogodilo, Castignani je na Twitteru postavio četiri pitanja: “a) Bi li vam palo na pamet da pozovete svećenika da izmoli molitvu? b) Znamo li koje duhove gospođa zaziva? c) Kršćanstvo je mračnjačko, ali pripadnici religija koje su vadile ljudima srca nisu bili? d) Koji duh vlada Davosom?”