Svi korisnici i djelatnici Doma u Pločama zaraženi koronavirusom…

S današnjom potvrdom pet novozaraženih, sada je pozitivno svih 18 testiranih iz Doma u Pločama, od čega 12 korisnika i šest djelatnika, rekao je načelnik županijskog stožera Joško Cebalo...

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji sedam je novozaraženih osoba, od kojih još pet u Domu u Pločama te po još jedna iz Konavala i iz Slivnoga u dolini Neretve, pa je sad ukupan broj pozitivnih 92, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

S današnjom potvrdom pet novozaraženih, sada je pozitivno svih 18 testiranih iz Doma u Pločama, od čega 12 korisnika i šest djelatnika, rekao je načelnik županijskog stožera Joško Cebalo.

– Korisnici Doma su hospitalizirani. Jučer su uzeti brisevi svih korisnika i djelatnika doma u Dubrovniku, a zasad imamo dvanaest negativnih nalaza kod djelatnika – naveo je Cebalo. Od početka testiranja u županiji na analizu je poslano 866 uzorka, naveo je Cebalo.

Ravnatelj županijskog Zavoda za javno zdravstvo dr. Mato Lakić rekao je da su uzorke u dubrovačkom Domu za starije osobe najprije uzimali djelatnici Doma zdravlja, a potom i dubrovačke bolnice.

Ravnatelj dubrovačke bolnice dr. Bekić izvijestio je da je hospitalizirana 31 osoba, od kojih 19 na Odjelu za infektologiju, četiri na odjelu za intenzivno liječenje i nitko nije intubiran, a osam u izdvojenom objektu dubrovačkog Studentskog doma.

Jedna osoba je i dalje u regionalnom respiratornom centru na Križinama u Splitu i intubirana je, a pacijent u Kliničkoj bolnici “Dr. Fran Mihaljević” u Zagrebu dobrog je općeg stanja.

– Korisnici Doma u Pločama smješteni su u bolnici zbog svog težeg stanja, dok je djelatnica zbog blaže slike u studentskom domu. Četiri korisnika dubrovačkog Doma su također hospitalizirana, a jednom je jučer potvrđen koronavirus – rekao je Bekić.

Dodao je kako su izliječene još dvije osobe, 58-godišnjak i 74-godišnjakinja, pa ih je sad ukupno četiri.

Načelnik Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Ivan Pavličević rekao je kako blagdani protječu bez sigurnosnih problema, a preko graničnih prijelaza prošao je neznatan broj vozila.

U Dubrovnik je stigla pošiljka od 55.000 maski, koje će danas i sutra biti proslijeđene zdravstvenim ustanovama, javlja HRT.

D.K.