‘SVIJET JE DOŽIVIO KATARZU! BILI SMO OKRENUTI NOVCU, POHLEPI…, I SAD SMO SHVATILI ŠTO VRIJEDI U ŽIVOTU’ Poruka omiljenog Nijemca odjeknula Europom…

Sada kada je koronavirus paralizirao svijet, više ništa nije kao prije!...

UEFA je odgodila Europsko nogometno prvenstvo za godinu dana. Takva radikalna odluka bila je neizbježna s obzirom na širenje koronavirusa u Europi, novom žarištu bolesti otkrivene prošlog prosinca u Kini. U Italiji, gdje je 12. lipnja trebalo započeti Europsko prvenstvo, zabilježeno je više od dvije tisuće mrtvih. U Španjolskoj, još jednoj zemlji-domaćinu, do utorka je od posljedica koronavirusa smrtno stradalo više od 500 ljudi…

Njemačka je također domaćin Europskog prvenstva u nogometu 2024. godine, a jedan od omiljenih Nijemaca, izbornik Joachim Löw danas je objavio poruku koja je glasno odjeknula sportskom Europom.

“Posljednjih nekoliko dana potaknulo me na duboko razmišljanje. Svijet je, čini mi se, doživio kolektivnu katarzu. Imam osjećaj da se i priroda usprotivila ljudskom ponašanju. Jer način na koji smo živjeli i radili proteklih godina bio je neodrživ. Bili smo okrenuti novcu, pohlepi, moći i što većim profitima. Uopće nas nisu zanimali glad u svijetu, prirodne katastrofe. Sada smo suočeni s nečim što pogađa baš sve, napokon smo shvatili što je zapravo važno u životu!”, rekao je potreseni Löw o čemu je razmišljao proteklih dana i priču zaključio nogometom:

Joachim Löw

“Naravno da bi naša reprezentacija željela ovog ljeta igrati na prvenstvu kojeg je izborila. Svaki sportaš živi za te velike utakmice i velike turnire. Ali svi mi moramo štititi zdravlje i živote ljudi, to naravno vrijedi i za nogomet. Zbog toga je ovakva odluka u potpunosti ispravna, odgodi europske smotre nema alternative. Do prije nekoliko tjedana smo razmišljali o Bundesligi, Ligi prvaka, Europskom prvenstvu, a sada kada je koronavirus paralizirao svijet, više ništa nije kao prije!”.

D.J.