SVJETSKI KUP: HRVATI DOTUKLI AMERIKANCE I OSVOJILI ZLATO!…FOTO

POBJEDILI AMERIKANCE...

IZBUŠILI AMERIKANCE

Nikad nije dobro podcijeniti protivnika, pogotovo ne u ovakvoj situaciji, rekao je hrvatski streličarski reprezentativac Mario Vavro nakon što je s Domagojem Budenom i Ivanom Markešom osvojio povijesnu zlatnu medalju za Hrvatsku na Svjetskom kupu u Berlinu.

Hrvatski streličari u momčadskom su natjecanju u finalu složenog luka pobijedili i nadvisili najuspješniju naciju u ovom sportu Sjedinjene Američke Države pogodivši 235 od mogućih 240 krugova, naspram protivnička 233.

Facebook

Naš najbolji pojedinac bio je Domagoj Buden, koji je samo jednom promašio savršenih 10 krugova. U pojedinačnoj je konkurenciji na istom natjecanju Buden osvojio srebro, zaostavši za pobjednikom Mikeom Schloesserom iz Nizozemske sedam krugova (713-706).

Ipak, pobjednički hitac bio je onaj Ivana Markeša. Desetka za prvo zlato Lijepe Naše u jednom natjecanju Svjetskog kupa, koji se održava od 2006. i sastoji se od četiri postaje te finalnog natjecanja.

– Bili smo u takvoj situaciji nekoliko puta. Dobro smo radili kao momčad i došlo je naše vrijeme. Ovo je tek početak – rekao je Markeš.

Treće mjesto osvojila je Italija pobijedivši Rusiju 231-230.

D.J.

Comments are closed.