SVJETSKI KUP U MAĐARSKOJ :HRVATSKA ZLATNA MLADEŽ – TIN SRBIĆ ZLATNI NA PREČI, CHRISTINA ZWICKER ZLATNA NA GREDI

Uspješan nastup hrvatskih gimnastičara na Svjetskom kupu u mađarskom Szombathelyju... Zlatna je bila i Christina Zwicker na gredi dok je Robert Seligman osvojio srebro na konju s hvataljkama...

Hrvatska se sa Svjetskog kupa u Szombathelyju, prvog međunarodnog turnira u kalendaru svjetske gimnastike nakon sedam mjeseci stanke zbog koronavirusa, vraća s čak tri medalje…

Nakon subotnjeg srebra Roberta Seligmana na konju s hvataljkama, jučer su zlatne medalje osvojili svjetski i europski doprvak na preči Tin Srbić, te mlada Christina Zwicker koja je bila najbolja na gredi.

Nakon subotnjeg srebra Roberta Seligmana na konju s hvataljkama, jučer su zlatne medalje osvojili svjetski i europski doprvak na preči Tin Srbić, te mlada Christina Zwicker koja je bila najbolja na gredi.

Jako dobra vježba

Tinu je ovo bio prvi međunarodni nastup nakon godinu dana i osvajanja svjetskog srebra u Stuttgartu 2019. Stanka mu, očito, nije naštetila, za konkurenciju u Mađarskoj bio je jednostavno prejak. Vidjelo se to već u kvalifikacijama u kojima je bio uvjerljivo prvi, a potvrda je stigla u finalu u kojem je Tin još pojačao vježbu i ugrabio pobjedu s ocjenom 14,650. Daleko iza njega ostao je drugoplasirani Kazahstanac Milad Karimi s 14,150, a bronca je završila oko vrata domaćeg predstavnika Davida Vecsernyesa (14,000).

– Odradio sam jako dobru vježbu, točno ono što smo se dogovorili i stvarno sam zadovoljan. Bila mi je to odlična priprema za Europsko prvenstvo krajem godine koje će se, nadam se, održati. Sretan sam što se nakon toliko vremena održalo jedno natjecanje. Još jedno zlato je tu, idemo dalje – poručio je Srbić.

Ovo mu je bilo 19. finale Svjetskog kupa u nizu, što je doista nevjerojatan podatak, posebno za disciplinu poput preče u kojoj i najmanja pogreška može biti vrlo skupa. Ujedno je osvojio 14. medalju – sada na kontu ima sedam zlata, tri srebra i četiri bronce. Hrvatska muška gimnastika sada, pak, ima 107 medalja na natjecanjima Svjetskog kupa.

A prije nego što je najbolji hrvatski gimnastičar jučer krenuo u akciju, hrvatska je gimnastika već bila bogatija za jedno zlato. Mlada Christina Zwicker, 18-godišnja Srbićeva klupska kolegica iz ZTD Hrvatski sokol, osvojila je prvo mjesto na gredi. U svom četvrtom finalu Svjetskog kupa u karijeri osvojila je prvo odličje i to odmah najsjajnije.

Pobijedila je vrlo uvjerljivo, osvojivši 12,800 bodova i ostavivši iza sebe drugoplasiranu Latvijku Elinu Vihrovu (12,250) i brončanu Čehinju Anetu Holasovu (12,100). Druga hrvatska finalistica na gredi, Christinina klupska kolegica Tina Zelčić koja će uskoro napuniti 18 godina, zauzela je sedmo mjesto s ocjenom 11,800.

Zwicker je jučer imala dvostruki program jer je nakon grede nastupila i u finalu partera. No, očito ispražnjena nakon prethodnog uspjeha, nije mogla bolje od osmog mjesta.

Prvo pa zlato

Prva medalja i odmah zlato, presretna sam, ostala sam bez riječi. Atmosfera u dvorani je bila prekrasna, čak je bilo i publike što nisam očekivala zbog situacije s koronavirusom. Bilo je stvarno odlično, navijali su za sve. Parter sam odradila malo lošije, na žalost s padom, nadam se da će biti bolje sljedeći put – poručila je zagrebačka tinejdžerica koju trenira Marko Brez.

Hrvatska je dosad imala 103 ženska finala na turnirima Svjetskog kupa, a Christinino zlato je 30. medalja naše ženske sportske gimnastike. Zwicker je prije Szombathelyja bila šesta na parteru i osma na preskoku u Mersinu 2018., te osma na parteru u Guimaraesu iste godine.

D.J.Vezane vijesti; 

HRVATSKI GIMNASTIČAR SELIGMAN OSVOJIO SREBRO NA SVJETSKOM KUPU U SZOMBATHELYJU! ‘NISAM MOGAO ZAMISLITI BOLJI POVRATAK‘