TABLETE ZA VISOKI TLAK POSTAJU PROŠLOST: Nova terapija jednako je učinkovita, a ne ide kroz želudac

“Mnogi ne vole piti tablete ili jednostavno ponekad zaborave popiti svoju dozu, a krema je puno bolje rješenje jer ne oštećuje želudac i možete je nanijeti na kožu poslije tuširanja”..

Velik broj pacijenata s visokim tlakom troši tablete za njegovu regulaciju, ali to bi moglo ostati u prošlosti s obzirom na novo znanstveno otkriće.

Magnezijska krema trebala bi biti dostojna zamjena za lijekove koji reguliraju krvni tlak. Ako ne zamjena, onda dobra nadopuna terapiji. Zvuči obećavajuće za sve pacijente koji se bore s visokim krvnim tlakom.

Novo otkriće sugerira da primjena kreme s magnezijem kroz kožu značajno obogaćuje tijelo tim neophodnim mineralom. To je dobro znati iz razloga što tek 86 posto ukupne populacije ima preporučene razine magnezija u krvi.

Stručnjaci tvrde kako je dokazano da ova vrsta terapija poboljšava imunitet i zdravlje srca te umanjuje rizik od dijabetesa, hipertenzije i pretilosti.

“Mnogi ne vole piti tablete ili jednostavno ponekad zaborave popiti svoju dozu, a krema je puno bolje rješenje jer ne oštećuje želudac i možete je nanijeti na kožu poslije tuširanja”, kaže autorica studije Lindsay Kass.

U pripremi su daljnja istraživanja kako bi se utvrdilo jesu li velike doze magnezija u kremi bezopasne za ljudsko zdravlje kroz dulji period, piše Daily Mail.

G.S.

Comments are closed.