Teška prometna nesreća, troje poginulih

Ilustracija

U teškoj prometnoj nesreći u noći s petka na subotu na autocesti A1 nedaleko od Karlovca, u kojoj je sudjelovalo više vozila, poginule su tri osobe, supružnici iz vozila riječkih registracijskih oznaka te vozač terenca mađarskih oznaka. Nesreću je, prema prvim podacima, uzrokovalo vozilo mađarskih oznaka, koje se kretalo u pravcu Karlovca uslijed prelaska na suprotni kolnički trak.

Nesreća se dogodila noćas oko 1:40 sati na autocesti A1 poslije tunela Sveti Marko kod Karlovca, u smjeru juga. Karlovački Zavod za hitnu medicinu objavio je da je u nesreći 12 osoba ozlijeđeno.

U terencu mađarskih tablica sa sedam sjedala nalazili su se vozač i 11 putnika. Vozač je na mjestu smrtno stradao, a putnici su zadobili ozljede. U vozilu riječkih oznaka, uz dvoje smrtno stradalih supružnika bio je i 16-ogodišnjak koji je zadobio lakše ozljede.

Bolnica u Karlovcu zaprimila je šest osoba i svi su stabilno i izvan životne opasnosti, a teško ozlijeđeni 15-godišnjak, porijeklom Egipćanin, premješten je iz bolnice u Ogulinu u KBC Sestre Milosrdnice u Zagrebu, potvrđeno je HTV-u. Još jedan pacijent je zaprimljen u Ogulinu, tri u KBC Rijeka i jedan u KBC Rebro.

Istražitelji nisu mogli potvrditi da je riječ o migrantima kako nagađaju mediji s obzirom da se njihov identitet još utvrđuje. Pretpostavlja se kako se radi o Egipćanima.

Promet na autocesti je jutros normaliziran te je dionica između čvorova Karlovac i Novigrad u smjeru juga otvorena za sav promet