Teška prometna nesreća u Gornjem Dragancu kod Čazme…Alkohol i prevelika brzina uništavaju mlade živote…

Zbog kaznenog djela izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu protiv 23-godišnjeg vozača slijedi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru...

U Gornjem Dragancu se jutros oko 7.30 dogodila prometna nesreća u kojoj je ozlijeđeno pet osoba.

Kako je priopćeno iz policije, osobnim automobilom marke BMW upravljao je 23-godišnji mladi vozač. Pod utjecajem alkohola upravljao je kroz Gornji Draganec, prigradskom naselju Čazme. Uslijed neprilagođene brzine kretanja vozila i mokrog kolnika, izgubio je nadzor nad upravljačem i sletio na nogostup i travnatu površinu.

– Tom prilikom je prednjim dijelom vozila udario u metalno-žičanu ogradu jedne kuće, te se vozilo zarotiralo za 180 stupnjeva i udarilo zadnjim lijevim dijelom u betonski zidić, a lijevim bočnim dijelom u nosivi stup kovane ograde. Nakon udara došlo je do višestrukog prevrtanja vozila po metalno-žičanoj ogradi nakon čega se vozilo zaustavilo u dvorištu – navode iz PU bjelovarsko-bilogorska.

Za vrijeme vožnje vozač te troje putnika na zadnjem sjedištu nisu bili vezani sigurnosnim pojasom, vezan je bio jedino putnik na prednjem sjedištu.

Zbog zadobivenih ozljeda 23-godišnji vozač, 17-godišnji i dvoje 19-godišnjih putnika su prevezeni u Opću bolnicu Bjelovar radi pružanja liječničke pomoći, dok je 15-godišnja putnica zbog teških tjelesnih ozljeda prevezena u Klinički bolnički centar u Zagrebu. Do trenutka objavljivanja vijesti 17-godišnjaku i jednom 19-godišnjaku kvalificirane su teške tjelesne ozljede dok su 23-godišnji vozač i drugi 19-godišnji putnik još u liječničkoj obradi tako da njihove kvalifikacije ozljeda još nisu poznate.

Zbog kaznenog djela izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu protiv 23-godišnjeg vozača slijedi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru.

D.K.