VELIKO PRIZNANJE: Thompsonov koncert s Kupresa na službenoj stranici Guinnessovih rekorda!…(VIDEO)

foto/screenshot

Guinnessov rekord u okupljanju najviše osoba istoga imena na jednome mjestu srušilo je 30. srpnja ove godine čak 2325 Ivana koji su u Kupres pristigli iz Hrvatske, BiH i drugih zemalja.

Na službenoj stranici Guinnesovih rekorda na poveznici koja govori o obaranju rekorda na Kupresu, gdje se okupilo najviše osoba sa istim imenom (IVAN) -navode kako je za to zaslužna upravo Thompsonova pjesma “Moj Ivane” i još su stavili video koncerta gdje je Thompson nastupio.

Podsjetimo;u nastojanju da sruše svjetski rekord u broju Ivana okupljenih na istome mjestu, a sve prema onoj staroj “Vratit će se Ivan s tisuću momaka”, u Kupresu su ih htjeli skupiti 1000.

Obiteljski dan, koji se slavi kao dan posvete tamošnje crkve Svete Obitelji, dobio je novu dimenziju.

-U želji da promiče prirodne ljepote, turističke potencijale, tradiciju i vrijednosti kupreškog kraja – udruga “Kupreški kosci” organizirala je manifestaciju “Tisuću Ivana” koja je okupila osobe svih dobi koje nose to ime, i srušili novi svjetski rekord.

-Potporu održavanju ove manifestacije, koja će sljedeće godine, kako su najavili organizatori okupiti i obitelji Ivana, dala je hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, Donosi grude- online.info

A.G.