Tihomir Dujmović: Koji neviđeni kupleraj u ovim povijesnim danima ponosa i slave!…A gdje je u toj priči Milan Bandić?

Dakle, nema dvojbe da je netko, a Netko može biti samo vrh vrha vlasti naložio gradu da se Thompsona ne pusti na Trg.

Novinar i publicist Tihomir Dujmović piše kako grad Zagreb već godinama organizira Dan branitelja 30. svibnja i u tom kontekstu Thompson je pjevao na trgu bana Jelačića i ranije. Njegov status na Fcebooku prenosimo u cijelosti:

-VIDEO Pronašli smo video iz 2003. Thompson je zlatnim hrvatskim rukometašima pjevao na Trgu, a Račan ga nije zabranio…prijenos je išao u živo…

“Dakle u organizaciji i dakako sa blagoslovom grada i gradonačelnika. Dakle, bazično kako vidimo nema spora između gradonačelnika i Thompsona”. No, jedini nominalni organizator dočeka vatrenih je ovaj puta bio grad Zagreb!

Dakle, nema dvojbe da je netko, a Netko može biti samo vrh “vrha vlasti” naložio gradu da se Thompsona ne pusti na Trg. Dolazi do kompromisa pa se dogovara samo jedna pjesma. Ne i više! I tako dolazi do sramote da se Thompsonu isključuje razglas. Da je cijelo vrijeme problem samo Thompson vidi se iz izjave Krešimira Dolenčića koji još to jutro, da pripremi teren, ističe da “pjevačima i političarima nema mjesta na bini”.

“Političarima” zato da tamo slučajno ne dođe Kolinda ali i stoga da bi se prevenirale salve zvižduka premijeru. “Pjevačima”, samo da se odmah najavi zabrana Thompsonu! Kakva bestidna Dolenčićeva sramota! Što vam to treba gospodine Dolenčiću?

Hrvatski radio oko 18 sati javlja da premijer i dio Vlade čeka vatrene u Johanu Franku te da “u ovom trenutku nije jasno hoće li vatreni doći u Johan Frank prije ili nakon što sa bine pozdrave navijače”. Nikad više o toj informaciji ni slova, no notorno je: premijer je čekao Luku Modrića i vatrene u Johanu Franku! Kako je razvidno da nije grad svojom voljom zabranio Thompsonu pjevanje druge, treće ili pete pjesme, a iznad Bandića samo je Vlada i premijer, igračima ne pada na pamet ići do Johana Franka!

Šef Vladinog promidžbenog stožera, da bi bio veći Papa od Pape i da bi bio trbuhozborac svog šefa potvrđuje tezu da se u cijeloj priči radilo o tobožnjem pokušaju ustaškog državnog udara! No, nadređeni je mudriji: svjestan da će kompletan negativni odijum te rečenice pasti na leđa premijera, da će se temeljem te izjave momentalno razotkriti tko je zapravo cijelo vrijeme režao protiv Thompsona, stiže vijest o Macanovoj smjeni.

Ali, u naslovu vijesti se tvrdi da je Macan otišao na osobni zahtjev pa se još jednom štiti onaj koji je vukao sve konce, napisao je Dujmović, zaboravivši pri tom da su svi ključevi grada u rukama “nedodirljivog gradonačelnika Bandića”.  1. No međutim, možda stvari stoje posve drugačije(ne opravdavajući nikoga!) nego što ih razna piskarala površno gledaju i vide, samo da bi se imalo što napisati, a da se pri tom malo ne zaviri u meritum stvari.

Lako moguće, a ne baš slučajno se prešućuje, tko je dao glavnom organizatoru dočeka vatrenih na Trgu, medalju grada Zagreba, da upravo taj isti “svemogući” koji svakom loncu u Zagrebu mora biti i je poklopac.POGLEDATI DOKUMENT – OVDJE

2. Krešimiru Dolenčiću je medalju grada Zagreba nedavno dodijelio i potpisao nitko drugi do gradonačelnih Milan Bandić. Slučajnost ili ne, prosudite sami.

KLASA: 612-03/18-04/54

URBROJ: 251-03-02-18-2

Zagreb, 26. lipnja 2018.

Gradonačelnik Grada Zagreba

Milan Bandić, dipl. politolog, v. r.

doc

A.K.

 

Comments are closed.