Petak, 21. lipnja 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

Tihomir Wagner : Sutkinja mi nikad nije vratila u cijelosti ostatak novca koji je pretplaćen za troškove mjerničkog vještaka…

Tihomir Wagner bio je zaposlenik Policijske uprave Bjelovar, gdje je u vrijeme Domovinskog rata obavljao niz odgovornih dužnosti, među ostalim bio je šef Kriminalističke policije, načelnik Operativnog dežurstva i drugo. Sve do mirovine, 1997. bio je predavač na Visokoj policijskoj školi u Zagrebu.

Tihomir Wagner obratio se sa ovim pismom ne bi li se nekako iznašla mogućnost rješenja njegovog problema. Pismo je poslao novinaru i publiciisti Mladnu Pavkoviću koji ga je proslijedio Braniteljskom portalu za javnu objavu te isto objavljujemo u cijelosti.


-Zamolba novinaru i gospodinu Mladenu Pavković da kao medijska osoba mi pokuša saznati kako da dođem do računa i troškovnika koji su mi ovrhom prisilno naplaćeni…

Od 2015. god. pokušavao sam osobno doći do troškovnika i računa obraćajući se:

-Poreznoj upravi u Bjelovaru (18.2.2015. god.) gdje mi je službenica Nevenka Dumančić potvrdila puni osnov moje pritužbe, ali me otpravila izjavom da nisu nadležni za postupanje za račun po sudskoj presudi.
Obratio sam se pravosudnoj inspekciji ali oni su me dopisom od 14.4.2015. uputili da se obratim onom na koga se žalim i naravno zaprijetili kaznom ako se obratim javnosti.
-Obratio sam se i Županijskom sudu u Bjelovaru ali sam munjevito dobio odgovor 2.6.2015. da Općinski sud nije učinio nikakvu povredu.
-28.2.2017. nakon što mi se Porezna uprava Varaždin nije očitovala na zahtjev da dobijem račun i troškovnik, obratio sam se Pučkom pravobranitelju i tek nakon tog sam dobio obavijest u kojem mi se opisuje tijek postupka, ali mi se ne odgovara na zatraženo…

-A to je:

-Tražim račun i troškovnik za dan 26.08.2012. koji je naveden kao trošak u presudi Općinskog suda u Bjelovaru P-1446/10-43. Navedeni dan je bila nedjelja i tog dana rasprave nije bilo i zašto i temeljem čega mi je taj dan naplaćen 1.000,00 kn.
Kumulativni zbroj troškova uvećan je za 1.000,00 kn. Tj. navedeno je 14.625,25 kn, a matematički zbir iznosi 13.625.25 kn.
-Sutkinja mi nikad nije vratila u cijelosti ostatak novca koji je pretplaćen za troškove mjerničkog vještaka. Uplaćeno je 2.500,00 kn. Njegov rad je ”naplaćen 1.465,00 kn” (P-1446/10-34). I nakon pravomoćnosti županijske presude razlika novca od 1.035,00 kn mi nije vraćena. Po mojoj pritužbi pravosudnoj inspekciji, uplaćeno je na moj račun u Zagrebačkoj banci 654,84 kn bez ikakvog objašnjenja ili poratnog dopisa. Razliku od 380,16 kn s kojima bi se povratila pretplata do 1.035,00 kn nisam nikad dobio.

-U dopisu Porezne uprave u Varaždinu se navodi da porezni obveznik Jugoslav Puran dostavlja dopis Tihomiru Wagner radi potraživanja. A u svojoj zamolbi za nadzor sam im se izričito pritužio da sam račun poslan na tuđu adresu i bez da sam znao za njega i potpisao primitak, tako da me gorko iznenadila ovrha koju je iznenada proveo nad mojim računom zato što nisam ni znao da mi je kad i što dostavio (kako je navedeno u dopisu Porezne uprave Varaždin).

-Napominjem da je na upitni iznos sudske presude od 14.625,25 kn odvjetnik Jugoslav Puran uračunao maksimalnu zateznu kamatu za period žalbe županijskom sudu te mi je naplatio 16.957,28 kn ovrhom.

-Navode iz ovog mojeg dopisa potkrijepio sam vam dostavom spomenutih dopisa i rješenja.
Analizom istih očito je da je sutkinja Mirjana Tišljar snagom moći svog položaju me potkrala za 380,16 kn a uz to je za račun odvjetnika Jugoslava Puran naložila plaćanje za više od 2.000,00 kn na koje je on obračunao maksimalnu kamatu i naplatio se od moje nastavničke mirovine.

-Također, navodim da sam spor vodio zbog potraživanja ključa da uđem u vlastitu kuću koja mi je legalno darovana za života od oca i majke. Na toj adresi sam imao dom i prijavljeno prebivalište. Poznato je bjelovarskoj i ostaloj javnosti da sam trebao biti glavni u optužbi protiv hrvatskih branitelja za ratni zločin koji se vodio pred sudovima u Bjelovaru, Varaždinu i Zagrebu gdje su 17.11.2011. dobili oslobađajuću presudu. No kako desetak godina ranije nisam pristao svjedočiti takvoj optužbi, u zapisniku Županijskog suda br. Kio-256/01- evidentiran je bijesan ispad zamjenika ŽDO Bjelovar Ivana Rahlickog da ću platiti to što ne surađujem (dok je u sudnici ljuto mahao po zraku i udarao o stol depešom Radovana Ortinskog u kojoj je bila obveza da se hrvatski branitelji osude.

-Uoči posljednjeg suđenja 17.11.2011. godine tijekom 2010 godine policija Bjelovar bez ikakvih zakonom utemeljenih ovlasti ključ od moje kuće daje Slavku Tejić, nekadašnjem osobnom čuvaru pukovnika Štaba TO Bjelovar a što je i evidentirala u svojem zapisniku br. 511-02-05/1-22/255-10 koji mi je tijekom iznude iskaza pred obiteljsku kuću dostavio plinsku bocu, a čime se aludiralo na tad nedavni događaj poznat pod imenom slučaj Levar gdje je svjedok poput mene odlatio u zrak eksplozijom dostavljene plinske boce.

-1992. god. za vrijeme dok sam bio rukovoditelj kriminalističke policije u Bjelovaru, internom istragom je ekipa ozbiljnih, iskusnih i školovanih kriminalista i policajaca pokušala rasvijetliti događaje za koje se naprsito teretilo hrvatske branitelje u Bjelovaru. Tragovi i indicije su preko bjelovarskog suda vodile u Zagreb, ali se na tome sve i završilo (kao i u slučaju Levar).

-U periodu suđenja hrvatskim braniteljima (2001-2011) pod vodstvom odvjetnika Jugoslava Purana je protiv mene vođen cijeli niz tkz. građanskih parnica gdje su me kontinuirano pod predsjedanjem Gordane Malvić mrcvarili raspravama i skupim presudama na moj račun, a u kojima mi se otimala imovina u korist spomenutog Slavka Tejić (koji mi se često i javno prijetio likvidacijom) i njegove obitelji. I to samo zato da bi se ozakonila samovoljna divlja gradnja objekta Slavka Tejić koju je trebalo ukloniti da je po poštenju. Kolika je moć tog i danas aktivnog srpskog obavještajca ukazuje činjenica da je za u roku 2-3 tjedna ishodovao odobrenje za legalizaciju i za 156 m/kv platio svega 500,00 kn kazne, dok svi ostali građani plaćaju dalako veću kaznu ia neki i danas čekaju na takvo rješenje.

-Trenutno, pravomoćnom sudskom su ostaci moje imovine prešli na moju kćer iako niti ja niti ona ne možemo do svog posjeda od 2010 god. Uskoro prijeti kćerki i porez na nekretnine. Na sve moje apela i molbe nadležnim institucijama za pomoć dobivam odgovore slične odgovorima za potražnju računa. No zato se sutkinja Vesna Šuflaj okomila sad na moju kćer po zahtjevu Jugoslava Puran, a nakon što je protiv mene vodila postupak za nužni dio (nepostojeće imovine) i donijela i slijepcima pristranu presudu (čekam već 2 god. da se odvjetništvo u Bjelovaru pokrene jer je presuda donijeta temeljem argumentiranih lažnih izjava). Dovoljna joj je vlastita prijašnja presuda i želja Jugoslava Puran da bi nastavila hajku na mene i moju obitelj.

-Iz svega do sada navedenog, i vrapcu na grani je jasno da se vrši smišljena pravosudna odmazda koju mi je pred svima nazočnima svojedobno obećao na Županijskom sudu u Bjelovaru Ivan Rahlicki.

-U drugom dijelu ovog dopisa sam Vam kao poštenom čovjeku, novinaru i hrvatskom branitelju pokušao prikazati pozadinu moje životne havarije koju je prouzročila neposlušnost cionističkim sudovima koji nam sude pod grbom za koji smo se borili i za koje su naše kolege dali život. U domovinskom ratu sam se borio pod sloganom ”Za Hrvatski dom” da bi mi vlastiti očinski dom nakon toga pod hrvatskim grbom oduzeli i predali smutljivcima onih protiv kojih smo se borili.

-U tim postupcima se uz besramnu pristranost u vođenju postupaka očito ne preže i da se besramno naplaćuju dani kad nije bilo rasprave i uvećavaju sume troškova, kao i to da se ne vrate novci. Nisam očekivao da će sud besramno prisvojiti tih mojih 380,16 kn. Također, radi informacije Vam navodim da je spomenuti policijski zapisnik u kojima se navodi da je ključ od moje kuće kod Tejić Slavka sutkinja Mirjana Tišljar dobila na njezin zahtjev i da je bila s njim upoznata. Unatoč tome donijela je odluku da ključ nije kod njega i meni je srovarira hrpu materijalnih troškova na radost i sreću odvjetnika Jugoslava Puran koji mene i moju obitelj nesmiljeno progoni. A očito je i zaleđe (ili nalogodavac) koje mu to omogućava.

-Iz razloga što sam očito poligon za perfidno pravosudno iživljavanje kojem se ostale institucije za zaštitu prava građana ne žele zamjeriti, molim Vas ako možete kao medijska osoba da saznate, kako da dođem do svojih novaca koje su mi nepravedno oduzete – očito utajom, namjerno uvećane krivim zbrojem i naplaćivanjem nedjelom kao danom kad je bila rasprava. Tolike reklame idu raznim medijima pod sloganom ”Bez računa se ne računa” , a kad se traži račun i troškovnik koji su naplaćeni onda se dobiju prijetnje da se ne obraćam medijima uz površne navode u odgovoru, a striktno se izbjegava odgovoriti na zatražena pitanja.

Piše/ Tihomir Wagner

Tihomir Wagner
Osječka 9. – 43000 Bjelovar
mob. 098/479-161

Napomena;

Braniteljski portal se ograđuje od svega gore navedenog (napisanog)jer to nije stav Braniteljskog portala, to je isključivo stav Tihomira Wagnera koji je odgovoran ukoliko neki u gornjem tekstu navodi nisu točni ili nekoga inkriminiraju te napominjemo da se za sve obrate autoru teksta g. Tihomiru Wagneru.

Najnovije

TV ignorira Gospin poziv

Prije pet dana nešto se promijenilo u našim životima. Djevica Marija pozvala je cijeli svijet na brdo ukazanja u Međugorju, da se moli svaki...

Don Josip Mužić: Razaranje Crkve služi i tome da se neopredijeljeni opredijele

Foto:Ilustracija   Kad sve ljudsko zakaže u Crkvi, od udruga do institucija, od župnika do biskupa, kad nam obeščaste i oduzmu mjesta bogoslužja, te iskrive i...

21. lipnja 1992. operacija ‘Miljevci’ – pripremljena u tajnosti i provedena u jednom danu

Foto: Screenshot/HRT   Na današnji dan, 21. lipnja 1992. godine počela je operacija „Miljevci” kojom je Hrvatska vojska oslobodila 108 kilometara kvadratnih i sedam hrvatskih sela...

Penava: Još ovaj put ćemo napraviti ustupak po pitanju Pupovca i SDSS-a

Saborski Odbor za izbor, imenovanja i upravne poslove jednoglasno je i bez rasprave prihvatio prijedlog da Milorad Pupovac bude na čelu Odbora za ljudska...

Biblijska poruka 21.6.2024. i tumačenje fra Tomislava Pervana: Ništa na zemlji ne prisvajajte sebi

Foto:Radiopostaja Mir Međugorje   Mt 6, 19-23 Reče Isus svojim učenicima: »Ne zgrćite sebi blago na zemlji, gdje ga moljac i rđa nagrizaju i gdje ga kradljivci...