Ponedjeljak, 22. travnja 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

“Tko je kriv logorašima što im na čelu nije ova glumica”…

Jelenu Veljaču, glumicu s dvije-tri nezapažene uloge, ženi koja je navodno  izjavila da joj je „kći odrasla u kafiću“, koja iznimno voli Beograd, prije svega zbog dobrih provoda, a koja i što nije nebitno iza sebe ima nekoliko neuspjelih brakova, danas je „ikona“ za „spašavanje žena od ratobornih muškaraca“…

I ne samo to. predsjednik RH  Andrej  Plenković naprosto je, sa njezinom sitom,  prima u tzv. službene posjete kad god se ova dama sjeti.

I ovih dana bila je kod Plenkovića, ali i Dražena Bošnjakovića, ministra pravosuđa.

  • Žene su ugrožene i treba ih spasiti!- zajaukala je kao u nekom dobrom filmu.

Kao prvo, dobro je da se bori za „spas žena“, ali sa životopisom kakav ima bolje da se pokrije preko  glave.

Od 1. siječnja ozljeda nanesena članu obitelji – modrica ili bilo kakva ozljeda  bit će isključivo kazneno djelo, rekao je ministar Bošnjaković, kontraverznoj glumici te dodao da svi koji počine takva kaznena djela neće proći lako, već će im biti izrečene teške kaznene sankcije.

Odlično. Tako i treba.

Međutim, hrvatski stradalnici iz hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata nažalost neće biti obuhvaćeni ovim zakonom i propisom. Nemaju u svojim redovima Jelenu Veljaču!

U vrijeme velikosrpske agresije na tisuće nevinih Hrvata, a među njima i veliki broj žena, djece i staraca, bilo je „do krvi“ maltretirano, silovano, ozljeđivano, pa i ubijano.

Oni koji su bili u srpskim logorima traže odštetu. I to već gotovo 25 i više godina.

Ne, ne radi se tu o nikakvim „modricama“, prijetnjama, pa ni običnim pljuskama, radi se o punim gorim stvarima.

Pa, ako je zakon jednak za sve, a jeste – zašto se gospodine Plenkoviću i gospodine Bošnjakovića ova tema ne miče s mrtve točke?

Ljudi prema kojima se u vrijeme rata neopravdano upotrijebila fizička sila, nakon koje nije nastupila obična ozljeda i tome slično, čekaju pravdu. Jesi li oni i po tom pitanju „građani drugog reda“?

Šteta što gospoda iz Vlade nemaju toliko vremena kao za „trećerazredne“ glumice koje glume i kad ne glume da ih prime i saslušaju.

Nevini Hrvati iz 1991. već odavno viču „spasi me“, ne organiziraju prosvjede, nego samo čekaju, čekaju.

Svaka čast nekakvoj Veljači i njezinoj borbi (neki kažu da to nije ništa drugo već samo njezina osobna „beogradska“ promocija), ali stradalnici iz godina okupacije i agresije također bi trebali i morali dobiti svojih pet minuta.

Dakle, kako bilo da bilo, gospodine Bošnjakoviću, kad će hrvatski logoraši srpskih koncentracijskih logora dobiti svoju zasluženu satisfakciju, a koja se neće ogledati samo na riječima, odnosno hoćete li i njih, poput glumice, „svaki čas“ primiti i čuti njihove priče?

Ili vam je to možebitno dosadno?

Autor / Mladen Pavković

Najnovije

Liberali i da žele ne mogu pomoći HDZ-u

Foto:Screenshot   Gradonačelnik Bjelovara i koalicijski partner HDZ-a Dario Hrebak u jednoj je raspravi na Facebooku komentirao sastavljanje nove parlamentarne većine i pregovore o vladi. Hrebak: Matematika...

Bošnjaci nakon 9 godina ponovo imaju zastupnika u Saboru, najavio je prve poteze

Foto:Facebook   Novi saborski zastupnik iz redova nacionalnih manjina Armin Hodžić, kandidat Nacionalne koordinacije Bošnjaka u Hrvatskoj,  najavio je da će se zalagati za rješavanje problema...

Kome je petokraka dobra donijela?

Foto:Ilustracija   Demencija, senilnost i stokholmski sindrom se mogu svesti po zajednički nazivnik koji je: zaboravnost. I zaista ne postoji narod na ovom svijetu koji u tolikoj...

Zurovec objavio zahtjeve: Kao da biram da li će mi iščupati lijevi ili desni zdravi zub, ali…

Foto:Facebook   Dario Zurovec, gradonačelnik Svete Nedelje i jedini izabrani saborski zastupnik s liste Fokus-Republika, objavio je da su mu se javile sve vodeće stranke i...

Jesmo li radosni zbog Manolićeva obraćenja?

Foto:Wikipedia   Josip Manolić najpoznatiji hrvatski špijun i bivši predsjednik hrvatske Vlade preminuo je u 105. godini života, piše Nacional. Za novine je to potvrdila njegova...