Petak, 14. lipnja 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

Tko je novi HDZ-ov ministar turizma i sporta? Dosadašnji državni tajnik zamijenit će Brnjac

Foto:Facebook

 

Ministarstvo turizma i sporta u novoj Vladi vodit će HDZ-ov Tonči Glavina, dosadašnji državni tajnik koji će na ministarskom mjestu zamijeniti Nikolinu Brnjac. Četrdesetrogodišnji ​​​​​​Tonči Glavina (1980.) je državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta od kolovoza 2017. godine.

Ima magisterij strateškog poslovnog upravljanja i izvršnog menadžmenta, američkog Wesley Collegea u Doveru gdje je ujedno stekao i fakultetsku diplomu (ekonomija, smjer poslovna ekonomija i marketing). Pohađao je srednju školu “MacArthur High” u mjestu Lawton u Oklahomi.

U Doveru je dvije godine vodio studentski centar, a zatim je dvije godine radio kao projekt menadžer u tvrtki koja je razvijala rezidencijalne projekte.

Prije nego što je postao državni tajnik radio je kao direktor strateškog upravljanja i direktor hostela destinacijske menadžment kompanije (turoperator, agencija i hotelijer) specijalizirane za dječji i omladinski turizam Eklata.

Također, bio je i direktor Poduzetničkog inkubatora Klis, društva u vlasništvu Općine Klis koje je operativno tijelo za izradu i provedbu strategije razvoja Općine Klis s posebnim naglaskom na turizam i razvoj destinacije, izradu projekata za povlačenje vanjskih izvora financiranja i poticanje poduzetništva.

Član je upravnog odbora Grupe 100, organizacije koja okuplja hrvatske poslovne ljude i poduzetnike u dijaspori s ciljem promicanja direktnih ulaganja u hrvatsko gospodarstvo.

Od 2021. potpredsjednik je Zajednice poduzetnika i obrtnika HDZ-a, od 2016.  je član Predsjedništva Županijskog odbora HDZ-a Splitsko-dalmatinske županije, a od 2014. predsjednik Zajednice poduzetnika i obrtnika HDZ-a Splitsko-dalmatinske županije.

Od 2012. je član Odbora za turizam Hrvatske demokratske zajednice. Oženjen je Amerikankom Tracey Allison Glavina, prenosi N1 pisanje Hine.

Najnovije

Anici Jurić je Armija BiH pred očima ubila trojicu sinova i muža

Foto:Večernji.ba   „Ove godine nisam mogla otići. To je prvi put otkako su sahranjeni na našeg groblju u Kaknju, u Grmačama. Put iz Čapljine gdje sad...

U sjeni napada na Bartulicu ostala izmjena Zakona o grobljima koja će donijeti micanje četničkih spomenika

Foto:Narod.hr   U sjeni napada na Domovinski pokret ostala je izmjena Zakona o grobljima koja će donijeti micanje četničkih spomenika. Predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava održao...

Analiza: Je li Jordan Bardella (28) budući francuski predsjednik?

Foto:Screenshot   Izbori za Europski parlament u Francuskoj jasno su pokazali da je balon moći predsjednika Emmanuela Macrona ispuhan, nova francuska politička zvijezda zove se Jordan...

Biblijska poruka 14.6.2024. i tumačenje fra Tomislava Pervana: Srce – izvorište grijeha

Foto:Radiopostaja Mir Međugorje   Mt 5,27-32 Reče Isus svojim učenicima: »Ćuli ste da je rečeno: Ne čini preljuba! A ja vam kažem: Tko god s požudom pogleda...

Ilija Cvitanović: Svesrpski sabor je nešto najlošije za srpski narod

Održavanje tzv. svesrpskog sabora je nešto najlošije po srpski narod i ni na koji način ne može izazvati implikacije po status BiH i njenu...