Utorak, 23. travnja 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

Tko se danas u RH sjeća operacije Cincar i drugih osloboditeljskih akcija?

Na dan 3 studenog, 1994. godine, uspješno je okončana operacija Cincar čija je provedba trajala tri dana, od 1. do 3. studenoga 1994. i uvod je u hrvatske oslobodilačke operacije koje su slijedile nakon toga: Zima ’94., Skok 1, Skok 2, Ljeto ’95., Oluja, Maestral i Južni potez.

Na kenotafu iza oltara zavjetne crkve Svete Mati Slobode u Zagrebu uklesana su imena 15 840 hrvatskih branitelja poginulih u Donovinskom ratu. Polovica poginulih na tom popisu su pripadnici HVO-a.

Tko se danas u RH sjeća operacije Cincar i drugih osloboditeljskih akcija koje su dovele hrvatske snage nadomak Banja Luke?

Umjesto pijeteta i zahvalnosti, mentalni jugoslaveni i urbani rasisti u RH nastavljaju svoju prljavu kampanju dezinformacija protiv hrvatskog naroda u BiH. Na izborima za gradonačelnika grada Zagreba izborni plakat hematologa Miranda Mrsića nekadašnjeg člana Partije koja je i danas inkubator jugoslavnestva glasio je: “Ukinimo mirovine HVO-a”.

Izgleda da je hematolog zaboravio da je više od 50% poginulih bojovnika u hrvatskoj vojsci u Domovinskom ratu bilo iz BiH. Zaboravio je i da su ga bojovnici HVO-a spasili od njegovih “drugova” iz Beograda da ne dođu u Zagreb po njega i one slične njemu, koji su spalili svoje partijske knjižice.

Onako kako zaboravljamo doprinos HOS-a, tako zaboravljamo i doprinos HVO-a, njegova 4 ZP te brojne postrojbe, bez kojih ne bi postojala Hrvatska kao država u sadašnjim granicama. Neke povijesne činjenice još uvijek su nepoznate općoj javnosti, a s odmakom vremena i istina će pronaći svoj put jer Bog je Gospodar povijesti.

Danas trebamo iste onakve heroje kakve smo imali u DR koji će donositi ispravne odluke u kritičnim situacijama i svakodnevnom životu. Potičem vas i pozivam da hrabro i primjerom pokazujete i vodite u miru kako ste to radili i u ratu.

Pozdravljam sve časne pripadnike i obitelji poginulih pripadnika HVO-a koji su sudjelovali u oslobodilačkoj operaciji Cincar, a poseban pozdrav mojim Kuprešacima. Bili ste prave glave ’42 i onda opet ’92. Sve poginule i umrle pripadnike HVO-a koji su svoje živote dali za Domovinu, neka Gospodin primi u svoje Nebesko kraljevstvo, u Vječnu domovinu na nebu. Neka im je vječna hvala i slava. Počivali u miru Božjem.

Željko Glasnović

Najnovije

Penava: Spremni na sastavljanje većine, na oporbu, ali i na nove izbore

Screenshot: HRT   Predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava izjavio je na konferenciji za novinare da je DP spreman na formiranje vlasti, na četiri godine u oporbi,...

Imamo braniteljsku Hrvatsku

Piše: glavni urednik Vlado Kolak   Hrvatske kockice se polako slažu. Kao što smo u nogometu složili ekipu vatrenih koje uz nogometno znanje resi i ljubav...

IDS okupio neobičnu koaliciju za EU izbore

Foto:Običan.info   IDS-ov europarlamentarac Valter Flego potvrdio je u ponedjeljak Hini da su okupili blok centrističkih stranaka, uz potporu nacionalnih manjina, koji će zajednički nastupiti na...

Rusija upozorava Europu: ako nam uzmete imovinu, odgovor će boljeti

Foto:Pixabay   Saveznica predsjednika Vladimira Putina upozorila je u utorak Europu da je Rusija već napisala zakon za odmazdu ako Zapad zaplijeni gotovo 300 milijardi dolara...

Evo Milanoviću šanse suprotstaviti se Plenkoviću!?

Najava predsjednika HDZa kako će predvoditi listu za Europarlamentarne izbore potez je lidera koji pršti opravdanim samopouzdanjem i pojačava osjećaj pobjedničke atmosfere u stranci!   Svaka...