Utorak, 21. svibnja 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

Tko su masoni?

Foto:Epoha.com.hr

 

Ovog puta želim se osvrnuti na anglosaksonsku globalističku skupinu, koja je vjerojatno najviša stepenica u ukupnoj piramidi moći i kontrolira sve sfere našeg društva, piše Antonio Klasić za portal Epoha.

Članak će vam dati i odgovor na pitanje tko je zapravo duboka država…

Kabalizam, gnosticizam, protestantizam i iluminizam stvaraju slobodno zidarstvo. Iz ovih pet pokreta rođen je svjetski revolucionarni proglobalistički pokret.

Globalni revolucionarni pokret stablo je koje se trenutno dijeli na tri grane: Fabijansko društvo, Hodočasničko društvo i Ekonomski forum u Davosu.

Fabian Society je ogranak koji vodi do Ivy League i London School of Economics. Ivy League ima veze s Harvardom i Skull And Bones. London School of Economics s Oxfordom, Cambridgeom i Eton Collegeom.

Društvo hodočasnika dovelo je do Sustava saveznih rezervi – Središnje banke Sjedinjenih Država (FED), Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), Banke za međunarodna poravnanja (BIS), Banke Engleske i Okruglog stola.

Okrugli stol doveo je do osnivanja Vijeća za vanjske odnose (CFR), Bilderberga, Prava intelektualnog vlasništva (IPR), Soroseve Zaklade za otvoreno društvo (OSF).

Forum u Davosu grana se u Rimski klub i Trilateralnu komisiju. Rimski klub kontrolira Svjetsku zdravstvenu organizaciju (WHO) i Organizaciju za hranu i poljoprivredu (FAO), Trilateralnu komisiju zatim G8 i G20.

Za The Pilgrims Society, anglo-američko tajno “društvo hodočasnika”, kako se prevodi, kaže se da ima vječnu svrhu promicanja trajnog mira i uzajamne pomoći između Sjedinjenih Država i Ujedinjenog Kraljevstva.

U 17. stoljeću izvorno su ga formirala prva 103 puritanska kalvinista koji su napustili Englesku na Mayfloweru i iskrcali se na novi kontinent kako bi postali utemeljitelji Sjedinjenih Američkih Država.

Kalvinisti su oduvijek težili postizanju brze svjetske unije.

U 18. stoljeću Društvo hodočasnika postavilo je temelje anglo-američke dvojne moći koja je držala političko-ekonomsku moć na svjetskoj sceni.

Hodočasničko društvo službeno je osnovano 11. srpnja 1902. u hotelu Carlton u Londonu.

Od 1903., iz američke jezgre visokih ličnosti posvećenih grandioznom cilju, Hodočasnici su ojačali kroz moćnu mrežu utjecaja i korupcije.

Podržavaju ga značajna sredstva velikih zaklada, Ford, Rockefeller, Carnegie, Sumitomo, Agnelli…

Hodočasničko društvo podržavaju i britanska kraljevska obitelj te bogate obitelji Britanskog carstva (Lordovi Rothschild, Salisbury, Rosebery, Milner).

Njegov primarni cilj je očuvati i proširiti britansku hegemoniju, Commonwealth, suočen s prijetnjom drugih sila, posebice Njemačke.

Britanci su preuzeli značajno vodstvo razvijajući svoju industriju temeljenu na parnom stroju.

Njemačka je dovela u pitanje britansku nadmoć na morima transkontinentalnim željezničkim projektima poput pruge Berlin-Bagdad. Njemačka je lansirala svoj prvi dizelski motor 1900. godine, dovodeći u pitanje napredak engleske industrije i engleske mornarice.

Britancima je bila potrebna šira podrška kako bi održali svoju dominaciju u svijetu. Obratili su se najvećim američkim bogatašima: Vanderbiltima, Rockefellerima, Harrimanovima, Du Pontima da osnuju američki ogranak Društva hodočasnika.

Službeno je osnovan 13. siječnja 1903. godine u hotelu Waldorf-Astoria u New Yorku. Engleska, vodeća svjetska pomorska i vojna sila, i Amerika u procvatu, s golemim prirodnim bogatstvom. Bilo je potrebno osmisliti organizaciju sposobnu kontrolirati to bogatstvo kako bi zadržali svoju kontrolu nad svijetom.

Englezi i Amerikanci govorili su istim jezikom, dijelili isti sustav mjerenja, iste financijske mreže, tajno komunicirali kroz svoje masonske mreže.

Hodočasnici su trebali usmjeriti sve te prednosti u oblikovanje svijeta i uništavanje svake sile u nastajanju. Henry Kissinger, član Društva hodočasnika, prisjetio se 1973.:

“Tko kontrolira hranu, kontrolira ljude, tko kontrolira energiju, kontrolira nacije, tko kontrolira valutu, kontrolira svijet.”

Ovaj koordinirani plan pruža koherentno i sveobuhvatno objašnjenje anglosaksonske povijesti i politike od ranog 20. stoljeća. Osnivanje marksizma i revolucije koje su uslijedile potaknuli su hodočasnici, posebno Ruska revolucija 1917., koju su Jacob Schiff, Paul Warburg i Otto Kahn djelomično financirali.

Hodočasnici su članovi obitelji Windsor, članovi londonskog Cityja ili američki industrijski baruni, pljačkaši. Uspostavili su globalnu financijsku i političku strukturu. Mnogi od njih su se obogatili građanskim ratom i kasnijim ekonomskim pokretima, predvođenim izvlaštenjem, ubojstvima i kartelizacijom.

Ovi potencijalni članovi Društva hodočasnika nameću zlatni standard kako bi uništili Amerikance, koji su kao valutu imali gotovo isključivo srebrnu valutu. Od tada se svatko tko je pokušao obnoviti povijesnu vrijednost srebra našao u ruševinama.

Hodočasnici imaju tajni monopol nad stvaranjem i kontrolom novca. Oni kontroliraju 98% svjetskih središnjih banaka.

Pljačkaši okupljeni u Društvo hodočasnika stvorili su 1913. sa svojim engleskim suučesnicima FED, američki sustav federalnih rezervi.

Godine 1884. Grover Cleveland, izabran za predsjednika Demokratske stranke, izjavio je: “Sve dok sam ja predsjednik, nikakva administrativna akcija neće štetiti interesima poslovne zajednice. Prijenos izvršne vlasti s jedne stranke na drugu ne znači ozbiljne potrese.”

Cleveland je ukinuo korištenje srebra kao temelja američke valute, što su zahtijevali međunarodni bankari predvođeni Rothschildima. Kontrola zlata, kontrola stvaranja novca, demonetizacija srebra: to je zajednički plan članova Društva hodočasnika.

Vrtoglavi pad srebra započeo je formiranjem Okruglog stola i Hodočasnika. Njegovo prvo oživljavanje spriječila je kriza 1929. godine, kriza koju je orkestrirao Klub da organizira Drugi svjetski rat. Drugo oživljavanje pokrenula su 1980. braća Hunt, koja su uništena.

Gotovo svi direktori FED-a bili su hodočasnici. Danas se ta anglo-američka elita sastoji od 1500 visokopozicioniranih ljudi, od kojih su više od 80% Amerikanci.

Za veliku većinu hodočasnika, studije nužno prolaze kroz elitne škole, na sveučilištima Ivy League Sjedinjenih Država: Harvard, Yale, Dartmouth, Columbia, Brown, Princeton u Ujedinjenom Kraljevstvu: Oxford i Cambridge.

Hodočasnici su osnovali i kontroliraju brojne banke, Brown Brothers Harriman, Lazard, JP Morgan and Company, JP Morgan Chase, pravosudne i osiguravateljske organizacije, ali i tvrtke kao što su Chrysler, IBM, Times of London, General Electric, General Motors, Forbes.

Društvo hodočasnika radi u dogovoru sa svim ostalim svjetskim upravljačkim organizacijama: CFR-om, NATO-om, Trilateralnom komisijom…

Sve ove organizacije imaju isti cilj: nastaviti likvidaciju suvereniteta nacionalnih država i osigurati nastanak jedinstvenog svjetskog poretka.

Grb Društva hodočasnika s latinskom formulom Hic et Ubique podsjeća nas da je to društvo ovdje i posvuda.

Dana 30. svibnja 1919. Edward Mandell House, izaslanik samog predsjednika Woodrowa Wilsona, član Društva hodočasnika, prisustvovao je sastanku u Parizu u hotelu Majestic sa svojim britanskim kolegama.

Odlučili su osnovati Anglo-američki institut za međunarodne studije s ogrankom u Londonu, Chatham House ili RIIA, i ogrankom u New Yorku, koji je bio Odbor za vanjske odnose (CFR).

Te države-u-državi su moćnije od zapadnih ministarstava vanjskih poslova.

CFR trenutno ima 5000 članova. Također je vodio mirovnu konferenciju u Parizu, Versajski ugovor. Sa skupinom engleskih stručnjaka predvođenih Milnerovima dogovorili su dovršetak ovog ugovora koji je sadržavao klice Drugog svjetskog rata.

Polovica glavnih članova vlade Sjedinjenih Država bila je povezana s CFR-om. Biti član CFR-a obred je za budućeg čelnika nacionalne sigurnosti.

Više od polovice voditelja CFR-a dolazi s velikih sveučilišta Ivy League.

Grupa Bilderberg prirodno je dijete CFR-a. Na prvom susretu 1954. pedesetak Europljana došlo je čuti dobre riječi jedanaestorice predstavnika američkog establišmenta, među kojima i Davida Rockefellera, člana Društva hodočasnika.

Glavna tema bila je europska integracija pred komunističkom opasnošću.

Nizozemski princ Bernhard, osnivač i organizator grupe Bilderberg, bio je oženjen jedinom kćeri kraljice Wilhelmine, koja je dijelila British Petroleum s engleskom kraljevskom obitelji, od kojih su svi bili članovi Pilgrima.

Trilateralna komisija osnovana je 1973. godine na inicijativu glavnih čelnika Bilderberške skupine i CFR-a, uključujući Davida Rockefellera, Henryja Kissingera i Zbigniewa Brzezinskog, koji su svi bili hodočasnici.

Riječ je o još jednom think tanku, privatnoj organizaciji, koja se smatra jednom od najmoćnijih na svijetu.

Forum u Davosu, Svjetski ekonomski forum, svake godine tri dana okuplja kremu multinacionalnih kompanija. Tipičan profil tvrtke članice je multinacionalna kompanija s prometom većim od 5 milijardi dolara, otprilike 3,7 milijardi eura, čiji je godišnji doprinos 34.000 eura.

Ako želite biti industrijski partneri, ulaznica je 200.000 eura. Ako želite biti strateški partneri, ulaznica je 400.000 eura. Za tu cijenu možete sudjelovati u daljnjem oblikovanju globaliziranog svijeta.

Sve te grupe moći dolaze od Okruglog stola i Fabijanskog društva, koje same predvodi anglosaksonska oligarhijska grupa rođena krajem 19. stoljeća, odnosno Društvo hodočasnika.

Najnovije

Ravnatelj Jasenovca Ivo Pejaković podnio je ostavku: Ja odgovaram za rad ustanove

– Ovim putem bih istaknuo da je prema Statutu Javne ustanove Spomen-područja Jasenovac ravnatelj odgovorna osoba koja odgovara za rad ustanove, a samim time...

Kako je Manolić planirao likvidirati poglavnika Pavelića

Foto:Podravski list   Do naših je dana enigmom ostao posljednji zadatak koji je Manolić dobio prije prelaska na oslobođeni teritorij. Riječ je bila o organiziranju dotad...

Ginekologinja odgovorila Bereckom: I mi trčimo za život, a očekuje se da taj isti život svojim rukama dokrajčimo

Foto:Facebook/Hod za život   Splitska ginekologinja Katarina Dvornik Meaški reagirala je komentarom na društvenim mrežama na objavu osječkog pedijatra Igora Bereckog vezanu za Hod za život. Berecki,...

Prvi parlamentarni sukob SDSS-a i DP-a, a sve je zakuhalo oko Baby Lasagne

Foto:Screenshot   Nakon prošlotjednog potvrđivanja Vlade, saborski zastupnici nastavili su s redovnim točkama dnevnog reda, a na početku ovotjednog zasjedanja pružena im je prilika i za...

DP: Suverenistički glas RH u Europskom parlamentu

Foto:Običan.info   Snažnu pobjedničku listu Domovinskog pokreta za izbore za Europski parlament otvara predsjednik Domovinskog pokreta, potpredsjednik Hrvatskog sabora i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava, a zatvara...