TO SE ZOVE “PROGRES” – “ULTRA” JE ČISTA “POZITIVA” I “ANTIFAŠIZAM”, ZA RAZLIKU OD HODA ZA ŽIVOT

Idila, zar ne? Što su za nas i PU Split ozljede gležnjeva, preprodaja i konzumacija droga, intoksikacije, srčane smetnje i slične tričarije, ma dajte molim vas, uozbiljite se!...

utra

U društvima s poremećenim sustavom vrijednosti ono što nije normalno postaje “normalno” i poželjno i obrnuto (ono što je normalno nepoželjno je i “nenormalno”)…

Nisam baš (moram priznati) pozorno pratio što se sve događalo na ovogodišnjoj “ULTRI”, ali koliko čujem, bilo je neobuzdanog seksa (u svim varijantama), ekshibicionizma, perverzije, alkohola i droge u izobilju (takoreći prekomjerno), policija je uredovala u bezbroj navrata (samo prve večeri privedeno je 119 osoba), ekipe Hitne pomoći su imale pune ruke posla, angažirane su i jake vatrogasne snage, partijaneri su napravili kaos i za sobom ostavili brda smeća, na tone (od ostataka “klope” i “cuge” do plastičnih i staklenih boca, dijelova odjeće i obuće, papira, plastike, a o fekalijama da se ne govori).

O ostalim posljedicama (vezano za neumjereno konzumiranja alkohola i droga i nekontrolirani seks, pa i nasilje) se uglavnom ne govori, ali sve će to naše društvo sanirati, nema problema. Najvažnije je da smo “progresivni”, “suvremeni”, “u trendu” i da držimo do “ljudskih sloboda” (za razliku od “nacista”, “fašista”, “ustaša” i “katolibana” koji kontra svakoga “progresivnog” i “suvremenog” pogleda na svijet prakticiraju svoje “opskurne” i društveno “vrlo opasne” mirne šetnje za život).

Glasnogovornica nadležne PU je požurila javnost informirati (na vrijeme) kako na ovom okupljanju razuzdanih partijanera “nije bilo nikakvih težih incidenata i izgreda”, što nas je sve skupa (a naročito Splićane) umirilo do te mjere da smo konačno (jednom zauvijek) shvatili kako je ipak posrijedi čista “pozitiva” i uobičajena aktivnost “slobodoumne” i seksualno (i u svakom drugom smislu) “osviještene” mladeži.

Vjerujem da nitko neće pitati koliko je sve skupa koštalo, odnosno, koliko su građani platili ovu čoporativnu seansu i to iz čiste pristojnosti – jer, “sloboda”, “demokracija” i liberalni odgoj primjeren društvu koje je još uvijek “duboko uronjeno u konzervativizam” nema cijenu. Napredak se uvijek plaćao, nema ništa džaba!

Čini mi se da ovoga puta nije bilo ni aktivista koji bi se bacali ispred partijanera pokušavajući spriječiti njihovo okupljanje – kako je to inače običaj kad je u pitanju Hod za život. Ili su dame zadužene za to bile i same na partiju, ili su na nekim drugim destinacijama. Uglavnom, po tom pitanju: tajac.

No, evo jednog kratkog citata iz jednog našeg medija koji površno i “decentno” govori o nekim detaljima ovog “glamuroznog” događaja:

“‘Jučer su naši službenici Službe kriminaliteta droga nešto poslije podneva u Splitu kod 29-godišnjaka pronašli 7 grama droge speed. U sklopu kriminalističkog istraživanja obavljena je pretraga prostora koji koristi, te je pronađeno i oduzeto 200,12 g speeda, 79,5 grama marihuane, te vaga za precizno mjerenje. Protiv 29-godišnjaka će biti podnesena kaznena prijava zbog postojanja sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama’, kazala je Antonela Lolić iz splitske policije.

Liječnik Miho Sušić sa splitske Hitne pomoći kaže da su tijekom noći imali 19 intervencija, tri prijema na Hitnom kirurškom gdje su stigli partijaneri s ozljedom gležnja, zabilježena je i jedna lakša prometna nesreća, istovremeno su tri osobe dobile liječničku pomoć zbog psihotvari koje su prethodno uzeli i koje su djelovale na njih, šest zbog intoksikacije, a dvoje zbog srčanih smetnji.

‘Unutar ograđenog prostora stadiona naša tri tima su odradili dvjestotinjak pregleda, no radilo se o beznačajnim simptomima, a riječ je o strancima u 90 posto slučajeva.

Sve hitne intervencije uglavnom su bile izvan ograđenog dijela stadiona’, kazao je Sušić.

Iako je na stadionu i oko njega bilo raspoređeno i 18 vatrogasaca Javne vatrogasne postrojbe (JVP) grada Splita, oni sinoć i jutros nisu imali posla.”

(http://www.novilist.hr/Scena/Prve-veceri-Ultre-privedeno-119-osoba.-Svi-redom-zbog-droge?meta_refresh=true)

Idila, zar ne? Što su za nas i PU Split ozljede gležnjeva, preprodaja i konzumacija droga, intoksikacije, srčane smetnje i slične tričarije, ma dajte molim vas, uozbiljite se! Neka se mladež zabavlja, sve su to sporedne i nevažne stvari, u što nas je svojom izjavom uspjela “uvjeriti” i već spomenuta glasnogovornica nadležne PU. Kakve veze ima što su doktori i sestre obavili stotine pregleda, ispumpali na desetke želudaca, budili iz “nirvane” stotine partijanera i spašavali ih od trovanja drogom i alkoholom!? Kakve to ima veze, kad sve skupa spada u beznačajne incidente koji nisu vrijedni spomena!? Kako mislite da se pred svijetom i EU pokažemo kao normalna, slobodna i demokratska zemlja koja poštuje ljudska prava i seksualne slobode, ako ćemo na tako beznačajne i minorne stvari obraćati pozornost!?

Uostalom, hrvatska društvena i kulturna scena naprosto žudi za ovako “smislenim” sadržajima koji su temelj “zdravog” i “ispravnog” odgoja mladeži.

Kud bi mladež trebala!? Možda na Hod za život!? U Lisinski i HNK? Na koncerte Simfonijskog orkestra!? Da ne bi gledali balet (“Orašara”) možda, ili još gore operu (“Nikola Šubić Zrinski”)?… Kuš konzervativci s vašim destruktivnim idejama!

Nije bez razloga naša kandidatkinja za predsjednicu države, gospođa Dalija Orešković među ostalim (komentirajući manifestaciju Hod za život u Rijeci) rekla:

“Oni koji se pozivaju na Hod za život podržavaju najgori oblik totalitarizma, fašizma i one koji zapravo Hrvatsku žele pretvoriti u nekakvu ustašku tvorevinu i u nasljeđe jednog režima s kojim Hrvatska nema nikakve veze”. (Vidi: https://youtu.be/P4axsXUEYBo)

Eto, tako to izgleda u viziji onih lijevo-liberalnih “zdravih snaga” koji nas vode “u bolju budućnost” ili imaju ambicija to činiti.

Nisam do sada čuo njezine komentare vezano za nacionalni teatar, balet, kazalište, operu – vjerojatno tamo ne ide i za te konzervativne “tričarije” vremena nema – ali postoje stvari o kojima znamo što misli i kad o njima šuti.

Spomenutu gospođu zasigurno ne treba pitati za mišljenje o “ULTRI”, jer svakomu “normalnom” je već na prvi pogled jasno kako su u pitanju čisti liberalizam, demokracija, zdrave ljevičarske ideje i stopostotni “napredak” i “antifašizam” u svome izvornom obliku.

Sa sociološkog i medicinskog stanovišta, doduše, ne bi možda bilo loše napraviti jedno istraživanje i ispitati posljedice ovako “slobodoumnog” ponašanja kakvo viđamo na “ULTRI” i sličnim manifestacijama, pogotovu u smislu porasta nasilja, delinkvencije, kriminala, proizvodnje, uporabe i raspačavanja droga, broja prekida neželjenih trudnoća, pa i rasprostranjenosti veneričnih bolesti (uključujući i AIDS), ali, ne treba biti sitničar. Tko će sad pratiti kretanje tih skupina, pa angažirati mobilne istraživačke timove, posao je to…a i čemu?

Neka se mladež zabavlja na svoj način. Naše je da im omogućimo i olakšamo odlazak na stranputicu i u propast na sve moguće načine, pogotovu kad znamo da time “hvatamo priključak” s “razvijenim i suvremenim svijetom” i odmičemo se od “totalitarizma” i hrvatskog “ustašluka”.

To je najvažnije. Da ne podilazimo “ustašluku” i očuvanju života (ako niste do sada znali).

Zato, tko ove godine nije bio na “ULTRI”, nemojte da sljedeći put slučajno izostane! Vodi se evidencija, samo da znate!

A vi desničari, pazite dobro da vas tko kojim slučajem vidi u Hodu za život ili kakvoj sličnoj “totalitarističko-fašističkoj” manifestaciji koja “Hrvatsku želi pretvoriti u nekakvu ustašku tvorevinu”!

P.S. Tko od naših političara iz vrha vlasti (uključujući predsjednicu i kompletnu Vladu) samo zucne jednu jedinu riječ protiv “ULTRE” ima glasove cijele moje obitelji na svim sljedećim izborima! Na bjanko!

Autor / Zlatko Pinter

 ** Mišljenja iznesena u kolumnama i komentarima osobna su mišljenja njihovih autora i ne odražavaju nužno stajališta uredništva Braniteljskog portala**