Četvrtak, 18. travnja 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

Tomašević otvorio dvoranu koju je Bandić otvorio prije pet godina?!

”Grad Zagreb dobio novi moderni sportski centar – gimnastičku dvoranu Lučko”, svečano je aktualna zagrebačka vlast na čelu s Tomislavom Tomaševićem ovog ponedjeljka izvijestila javnost. No, problem je što je gimnastičku dvoranu prije pet godina otvorio njegov prethodnik Milan Bandić.

 

Kako je upozorio Ivica Lovrić, bivši Bandićev pročelnik za obrazovanje i sport, aktualni zastupnik u Gradskoj skupštini Grada Zagreba, Grad Zagreb je 2018. godine Gimnastičku dvoranu Lučko uzeo u zakup na pet godina s pravom prvokupa.

U dvoranu je Grad uložio oko 2,6 milijuna kuna (345.000€) kako bi gimnastičari dobili prvu specijaliziranu gimnastičku dvoranu po najvišim svjetskim standardima.

Bivši gradonačelnik Milan Bandić otvorio je novoopremljenu dvoranu 28. ožujka 2019. godine u prisutnosti Nevena Jerkića, Tina Srbića i Maria Možnika.

”Tomaševićev potez ‘otvaranja nove’ dvorane samo je zamagljivanje građana koji su možda i zaboravili na otvaranje 2019. godine. No, gimnastičari sigurno nisu jer u toj istoj dvorani treniraju već pet godina, prenosi Narod.hr.

Kada će Tomašević ponovno otvoriti Glazbenu akademiju ili Bundek?!

Takvim potezom zamagljuje istinu i činjenicu da su gradski novci trošeni uzaludno zbog nesposobnosti gradske uprave umjesto da su isti uloženi u npr. popravak cesta ili obnovu škola ili vrtića.

Naime, pravo prvokupa grad je stekao 2023. godine, a novi gradonačelnik Tomislav Tomašević nije realizirao pravo prvokupa na vrijeme, već je dodatno godinu dana plaćao zakup dvorane 30.000 € mjesečno. Tek je u veljači ove godine Gradska skupština potvrdila prijedlog kupovine dvorane kako bi ista prešla u gradsko vlasništvo. Tako je 360.000 € gradskih novaca potrošeno nepotrebno zbog nepravovremenih odluka.

Moje pitanje gradonačelniku je kada će ponovno otvoriti Glazbenu akademiju ili Bundek?”, pita se Lovrić.

Ožujak 2019. godine: Novi dom zagrebačkih gimnastičara

”Demonstracijom vježbi najboljeg hrvatskog gimnastičara Tina Srbića i hrvatskih reprezentativki Petre Ribarić i Tine Zelčić otvorena je danas u SRC Lučko prva specijalizirana gimnastička dvorana nakon gotovo 140 godina (zadnja je Dom Hrvatskog sokola, otvoren 1883.).

Moderna dvorana veličine 1.200m2 opremljena je slijedom obećanja gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića nakon što je Tin Srbić osvojio zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Montrealu 2017.

Mario i Tin su najzaslužniji da smo danas ovdje, jer bez njihovih rezultata ovoga ne bi bilo, rekao je zagrebački gradonačelnik. Potpuno nov i opremljen centar za gimnastičare dostojan je uvjeta svjetskih prvaka, a dvorana dimenzijama i opremljenošću može ugostiti sva državna i međunarodna natjecanja visoke razine. Ovaj centar nije samo za već okrunjene svjetske prvake, nego i za neke nove generacije, zaključio je gradonačelnik.

Mario Možnik, bivši europski prvak na preči, osvajač europskog srebra i svjetske bronce zahvalio je gradonačelniku Bandiću te izrazio nevjericu što stoji u dugoočekivanom gimnastičkom centru: Imali smo odlične gimnastičare i odlične trenere, a sad imamo i prekrasnu dvoranu. Zadovoljstvo ispunjenim obećanjem pokazao je i Tin Srbić koji je istaknuo kako je dvorana vrhunski opremljena – na najvišoj svjetskoj razini.

Dobrodošlicu u novo zdanje okupljenima je poželio i predsjednik ZGS Neven Jerkić. Uz zaključak da su upravo vrhunski uvjeti zaslužni za postizanje vrhunskih rezultata, Jerkić je objasnio kako će dvoranom upravljati Ustanova Upravljanje sportskim objektima, a korisnik će biti Zagrebački gimnastički savez, odnosno zagrebački klubovi.

Investicija vrijedna gotovo 2,6 milijuna kuna realizirana je u roku od otprilike četiri mjeseca, a troškove je snosio Grad Zagreb.

Suvremeno opremljena gimnastička dvorana omogućava širu gimnastičku bazu te bolje i sigurnije uvjete za trening, što u konačnici doprinosi stvaranju novih vrhunskih gimnastičarki i gimnastičara.

Ožujak 2024.: Grad Zagreb dobio novi moderni sportski centar – gimnastičku dvoranu Lučko

Gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević i zamjenici gradonačelnika Danijela Dolenec i Luka Korlaet predstavili su danas gimnastičku dvoranu Lučko, novi sportski prostor u vlasništvu Grada Zagreba sa svim sadržajima potrebnim za treninge i natjecanja.

“Ovo je povijesni trenutak za zagrebačku i hrvatsku gimnastiku jer nakon 150 godina Grad Zagreb stječe gimnastičku dvoranu na 19.000 m2, opremljenu po najvišim standardima“, rekao je gradonačelnik Tomislav Tomašević.

On je zajedno s proslavljenim hrvatskim gimnastičarima, Marijom Možnikom i Tinom Srbićem, predstavio dvoranu u kojoj će se gimnastika nastaviti razvijati u vrhunskim uvjetima.

„Nama je trebalo ovakvo dugoročno rješenje kako bi sadašnje i buduće generacije gimnastičara imale sigurne uvjete za treniranje“, rekao je naš proslavljeni gimnastičar i predsjednik Hrvatskog gimnastičkog saveza Mario Možnik.

„Ovo je jedina prava gimnastička dvorana u Zagrebu i zato posebno hvala Gradu Zagrebu“, dodao je najtrofejniji hrvatski i zagrebački gimnastičar Tin Srbić.

Dvorana je od 2018. godine bila u privatnom vlasništvu odnosno zakupu Grada Zagreba, za što je dosad isplaćeno gotovo 2 milijuna eura, tako da je isplativost investicije desetak godina.

Grad je kupio dvoranu

Zbog toga je Grad odlučio kupiti dvoranu za samo 4.5 milijuna eura, kako bi se trajno osigurao prostor za zagrebačku i hrvatsku gimnastiku. Radi se o jednoj u nizu investicija u sportske objekte Grada Zagreba kroz program kapitalnih ulaganja, investicijsko ulaganje i ulaganja kroz Ustanovu za upravljanje sportskim objektima.

„Velikim koracima idemo naprijed da nadoknadimo desetljeća zanemarivanja u zagrebačku sportsku infrastrukturu“, zaključio je gradonačelnik Tomašević.

Kompleks ispunjava sve sportske kriterije za vrhunsku gimnastiku i popratne sportove kao što su nogomet i rekreacija, a osigurano je i parkiralište te ugostiteljski i poslovni objekti.

Nova gimnastička dvorana je opremljena za trening, pripremu i organizaciju gimnastičkih natjecanja sa zaletnom stazom za preskok, prostorom za smještaj kompleta sprava, gimnastičkom jamom za set sprava bez konja i partera nad gimnastičkom jamom sa spužvama, trampolinom uz jamu, akrobatskom i trampolin stazom te prostorom za ritmičku gimnastiku s tepihom.

Najnovije

Plenković: HDZ po treći put zaredom uvjerljivo pobijedio na izborima

Foto:Screenshot/HRT   Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković obratio se iz izbornog stožera stranke. - Dopustite da na kraju ove izborne večeri prije svega zahvalim svim našim biračima, svim...

DIP: HDZ 60, ‘Rijeke pravde’ 42, Domovinski pokret 14, Most 11 mandata

Foto:HRT   Državno izborno povjerenstvo na svojim stranicama objavljuje privremene rezultate parlamentarnih izbora. Do 02.30 prebrojani su gotovo svi glasovi. Glasovalo je 62,25 posto birača. Rezultati u...

Mario Radić: Mi smo zadovoljni, ali mislim da ćemo dobiti  i još koji mandat više

Foto:Screenshot/HRT   Prema prvim izlaznim anketama, Domovinski pokret i partneri osvajaju 13 mandata. Kada su izašli prvi rezultati, u dvorani se prolomio pljesak. - Mi smo zadovoljni,...

Nove izlazne ankete: HDZ 59, ‘Rijeke pravde’ 43, DP 13, Most 11, Možemo 10…

Točno u 19 sati zatvorena su birališta u Republici Hrvatskoj, a u isto vrijeme objavljene su i prve izlazne ankete koje je provela agencija...

Rakitić: ‘Hajduk je uvijek uz mene, fantastičan bi bio povratak Modrića u Dinamo’

Foto:Instagram   Legendarni bivši hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić dao je zanimljiv intervju za Zagreb.info. Rakitić, koji je s reprezentacijom Hrvatske na Svjetskom prvenstvu u Rusiji 2018....