Petak, 12. travnja 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

Tomislav Čolak- Preliminarna Oluja: Koje su to udruge i predstavnici hrvatskih branitelja koji odlučuju u ime svih hrvatskih branitelja?…Svi hrvatski branitelji to moraju znati!

Iako je program obilježavanja obljetnica Oluje u Kninu svake godine isti , ipak se svake godine iznova desetak dana pred  obljetnicu počinje sa sastavljanjem programa koji se pompozno zove Preliminarni program obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 24. obljetnice vojno-redarstvene akcije Oluja…

Tako se i ove godine sa nadnevkom 29. 7. na internet stranicama MORH-a pojavio preliminarni program u kojem pored ostalog stoji kako će 5. kolovoza u vremenu od 07,35 – 07,55 sati  biti održan sastanak državnih i vojnih dužnosnika s obiteljima poginulih hrvatskih branitelja, 100 % HRVI i predstavnicima udruga iz Domovinskog rata u Domu Hrvatske vojske u Kninu.

Istog dana preliminarni program pojavio se  i na internet stranici Ministarstva hrvatskih branitelja i na opće iznenađenje u njihovom preliminarnom programu nema ni riječi o sastanku hrvatskih branitelja sa državnim dužnosnicima u Domu Hrvatske vojske u Kninu, iako bi bilo logičnije  da se ta informacija pojavila na stranicama Ministarstva hrvatskih branitelja.

“NA POMOLU SKANDAL UOČI OLUJE”! ‘Gradska vlast podilazi Srbima’: Jedan detalj frapirao Kninjane…

U isto vrijeme Grad Knin već je tiskao svoj plakat ( po drugi put ) na kojemu također nema ništa o sastanku hrvatskih branitelja sa državnim dužnosnicima u Domu Hrvatske vojske u Kninu.

Već je prošao 1. kolovoz i do obljetnice Oluje ostala su samo tri dana a nemamo mjerodavnog programa obilježavanja obljetnice, nego imamo dva državna preliminarna programa koja se razlikuju i plakat Grada Knina na kojem nema dosta informacija kojih ima u preliminarnim programima  MORH-a i Ministarstva hrvatskih branitelja.

Pošto u hrvatskim medijima i nema informacija o protokolu ovogodišnje obljetnice Oluje hrvatski branitelji mogu se informirati samo preko Internet stranica MORH-a i Ministarstva hrvatskih branitelja.

S druge strane upitno je tko je zvao predstavnike udruga iz Domovinskog rata na sastanak sa državnim i vojnim dužnosnicima u Domu Hrvatske vojske u Kninu.

Veliki prijepor! “Ministar Medved na mukama”!?: ‘Mi hrvatski branitelji želimo sami odlučiti tko će govoriti u naše ime’!…“Politika kvari taj dan”…

Koje su to udruge i predstavnici hrvatskih branitelja pozvani tog najvažnijeg dana u hrvatskoj povijesti na sastanak sa državnim i vojnim dužnosnicima.

Hrvatski branitelji morali bi znati tko ih to predstavlja pred državnim i vojnim dužnosnicima, i to imenom i prezimenom tih predstavnika.

Na sličan način određen je i ovogodišnji govornik ispred hrvatskih branitelja na obilježavanju obljetnice Oluje jer je ministar Medved izjavio kako su odluku o tome tko će govoriti ispred hrvatskih branitelja donijeli na sastanku 40 udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Hrvatski branitelji također bi željeli znati kojih je to 40 braniteljskih udruga donijelo odluku ispred cjelokupne braniteljske populacije o govorniku/ci na ovogodišnjem obilježavanju obljetnice Oluje u Kninu.

Hrvatske branitelje zanima je li ti predstavnici braniteljskih udruga ( za koje ne znamo tko su ) prilikom sastanaka sa državnim dužnosnicima istima prenose probleme sa kojima  se suočavaju hrvatski branitelji u Republici Hrvatskoj.

Je li im govore o tome kako je u Registru hrvatskih branitelja upisano 504.000 hrvatskih branitelja , a Popis stanovništva 2011. godine u Republici Hrvatskoj popisao je sa prebivalištem samo 419.000 hrvatskih branitelja.

Je li im govore o velikoj smrtnosti hrvatskih branitelja i niskoj doživljenoj životnoj dobi od prosječno samo 50,9 godina života i kako danas prosječno svaki dan u Republici Hrvatskoj umire 12 hrvatskih branitelja, najviše od raznih oblika novotvorina.

Je li im govore kako je još oko 30.000 hrvatskih branitelja nezaposleno.

Pitaju li ih zašto hrvatski branitelj Marko Perković Thompson ne smije pjevati u Kninu na obilježavanju obljetnice Oluje,

Pitaju li ih zašto više prilikom obilježavanja obljetnice Oluje u Kninu nema svečanog mimohoda hrvatskih branitelja.

Zbog svega navedenog morali bi znati tko to predstavlja hrvatske branitelje pred najvišim državnim dužnosnicima i tko i na koji način bira i određuje one koji će predstavljati braniteljsku populaciju u  Republici Hrvatskoj.

Također bi se program obilježavanja obljetnice Oluje u Kninu morao znati barem mjesec dana prije samog obilježavanja i morao bi se medijski promovirati kako bi o programu na vrijeme saznala cjelokupna hrvatska javnost.

Žalosno je da na javnoj televiziji još nema ni riječi o programu obilježavanja ovogodišnje obljetnice Oluje u Kninu.

A kako će i biti ako je još samo preliminarni program, stoji u priopćenju za javnost koje je potpisao,

PREDSJEDNIK PODRUŽNICE-PHR-RH

Tomislav Čolak

PRIOPĆENJE (1)

Najnovije

Hrvatsku nismo dobili na lutriji da bismo se s njom kockali

Razgovarao: glavni urednik Vlado Kolak   Karolina Vidović Krišto tijekom protekle četiri godine u Saboru izgradila je reputaciju odlučne i hrabre političarke. Rođena u Vukovaru, ali...

Izrael povukao većinu postrojbi iz Gaze zbog priprema za napad na Rafah

Foto:Wikimedia Commons   Dok se pripremaju za moguću iransku odmazdu zbog smrti višeg generala i šest drugih časnika u Damasku, Izraelci su povukli većinu postrojba iz...

Ukrajina na rubu snaga, Kremlj udara sve jače, dramatično upozorenje američkog generala: Ovo je ili-ili!

Foto:Screenshot/Youtube   Ukrajina je u četvrtak izvijestila o novim masovnim ruskim napadima. Ukrajinske vlasti izvijestile su o eksplozijama na sjeveroistoku, jugu i zapadu zemlje u četvrtak...

Biblijska poruka 12.4.2024. i tumačenje fra Tomislava Pervana: Tko će nahraniti toliki silan svijet?

Foto:Radiopostaja Mir Međugorje   Iv 6,1-15 Ode Isus na drugu stranu Galilejskoga, Tiberijadskog mora. Slijedilo ga silno mnoštvo jer su gledali znamenja što ih je činio na...

General Tolj za RTV Herceg-Bosna: Obnoviti Herceg-Bosnu i pokrenuti reviziju haške presude Hrvatima u BiH

Foto:Screenshot/RTV Herceg-Bosna   „Nisam nikada bio političar niti sam to želio biti. Na ovo me natjerala muka i nevolja. A savjest mi je rekla da moram...