Četvrtak, 18. travnja 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

“TREBAMO PREMIJERA POPUT DALIĆA I VLADU POPUT NOGOMETNE REPREZENTACIJE”

Čestitajući Vatrenima na osvojenoj srebrnoj medalji na turniru Liga nacija, oporbeni saborski zastupnici ocijenili su u ponedjeljak kako bi bilo lijepo kada bismo imali i Vladu kao što je nogometna reprezentacija a u hrvatskoj politici ljude kao što je izbornik Zlatko Dalić.

“Vatreni ne igraju za novce, oni riskiraju ozljede da igraju za hrvatsku reprezentaciju. Kad bi imali takve i u hrvatskoj vladi, kad bi imali 50 takvih Dalića, da budu predsjednici vlade i ministri koji će odabrati 11 najsposobnijih a ne najpodobnijih, gdje bi nam bio kraj“, upitao je tijekom slobodnih govora zastupnik Domovinskog pokreta Stipo Mlinarić.

“Ne bi bili predzadnji i zadnji u Europi, zavisi što se gleda. Ovi dečki nam stalno poručuju da mi to možemo ako budu pravi ljudi na pravom mjestu”, dodao je Mlinarić koji je bio odjeven u dres reprezentacije.

Vladajući HDZ prozvao je zbog neispunjenog obećanja o gradnji novog nacionalnog stadiona.

Karolina Vidović Krišto (Odlučnost i pravednost) naglasila je da nogometaši predstavljaju “poštenu, uspješnu i požrtvovnu Hrvatsku” koju po njezinim riječima desetljećima “terorizira nemoralna, nesposobna, privilegirana i u dobom dijelu izdajnička vladajuća kasta”.

“Što bi se dogodilo kad bi naši nogomet uzimali provizije te umjesto na protivnički pucali po golu Hrvatske. Upravo to čine vladajuće strukture“, ustvrdila je Vidović Krišto.

Zastupnik Kluba Fokusa i Reformista Damir Bajs istaknuo je da bi građani željeli da Hrvatska, osim u nogometu, bude druga u Europi i po povlačenju sredstava iz fondova Europske unije, što trenutno nije slučaj.

“Rekonstrukcija drugog kolosijeka pruge Dugo selo-Križevci ugovoreno je preko 200 milijuna eura, a činjenica je da ćemo na tom primjeru izgubiti oko 40 milijuna eura koje ćemo nadoknaditi iz nacionalnih sredstava“, kazao je.

Katarina Peović (Klub HSS-a i RF-a) naglasila je da trebamo izaći na ulice zbog nogometaša ali i zbog radnice iz Kauflanda koji je prošlog tjedna izgubila život prazneći kontejner s papirom.

“Sasvim je jasno da je bila umorna i da je opravdano postaviti pitanje koliko je radila dan prije, koliko je radila tjedan prije”, rekla je Peović.

Najnovije

DP i Možemo dobitnici izbora, HDZ pobjednik, SDP gubitnik, Most opstao

Piše: Josip Milić   Nakon prospavane izborne noći red je za jednu ozbiljniju analizu. Po svemu sudeći Vladu će formirati HDZ, Domovinski pokret i manjinci bez...

Hitrec: Hvala ti, Bože, da je kampanja kratka

Piše: Hrvoje Hitrec, Hrvatsko kulturno vijeće   Travanj 2024. ide dalje Hvala ti, Bože, da je kampanja kratka. Da traje mjesec dana, svi bismo poludjeli od dosade...

Preferencijski glasovi: Anušić dobio više od Plenkovića

Foto:Screenshot/RTL   Preferencijski glasovi na parlamentarnim izborima održanima u srijedu većinom su otišli nositeljima stranačkih lista po izbornim jedinicama, no dio kandidata u Sabor će ući...

HDZ-u osam izbornih jedinica i dijaspora; Rijeke pravde pobijedile u dvije

Foto:Narod.hr   Prema neslužbenim rezultatima DIP-a nakon 99 posto obrađenih biračkih mjesta, HDZ je relativni pobjednik parlamentarnih izbora sa osvojenih osam izbornih jedinica i glasovima dijaspore,...

Biblijska poruka 18.4.2024. i tumačenje fra Tomislava Pervana: Tko vjeruje ima život vječni

Foto:Radiopostaja Mir Međugorje   Iv 6,44-51 Reče Isus mnoštvu: »Nitko ne može doći k meni ako ga ne povuče Otac koji me posla; i ja ću ga...