Trilj proslavio Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja i 22. obljetnicu VRO ‘Oluja

Bogat prigodni program u organizaciji HVIDRA-e Trilj i pod pokroviteljstvog Grada Trilja, održan je u petak, 4. kolovoza, a počeo je već od 8 sati budnicom koju je ulicama grada svirala Limena glazba Sveti Mihovil Trilj...

Mimohod hrvatskih branitelja u Trilju

Ove 2017 godine skoro da i nema Grada U Hrvatskoj koji nije organizirao proslavu Dana pobjede, domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja. 

U Trilju se slavilo do ranih jutarnjih sati…

Grad Trilj proslavio je Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja i 22. obljetnicu Vojno-redarstvene operacije ‘Oluja’.

Bogat prigodni program u organizaciji HVIDRA-e Trilj i pod pokroviteljstvog Grada Trilja, održan je u petak, 4. kolovoza, a počeo je već od 8 sati budnicom koju je ulicama grada svirala Limena glazba Sveti Mihovil Trilj.

U 18 sati u župnoj Crkvi Svetoga Mihovila služena je sveta misa, nakon koje su položeni vijenaci za sve poginule i preminule hravatske branitelje Domovinskog rata.

Vijence su položili predstavnici Grada Trilja na čelu s gradonačelnikom Ivanom Šipićem i predsjednicom Gradskoga vijeća Ivanom Živaljić, predstavnici HVIDRA-e na čelu s predsjednikom HVIDRA-e Josipom Džakićem, predstavnici braniteljskih udruga iz Cetinske krajine te Bosne i Hercegovine, gradonačelnik Ivanić Grada Javor Bojan Leš, načelnik Općine Rugvica Mato Čičak i brojni drugi.

UZ PROSLAVU OLUJE IDE I PEČENI VOL

Nakon polaganja vijenaca održan je svečani mimohod ulicama Trilja, a potom i prigodni domjenak na kojem je, uz bogatu gastronomsku ponudu glavna delicija bio pečeni vol.

D.J.