Trodnevna žalost u općini Erdut i školi u Dalju…U Osječko-baranjskoj županiji dan je žalosti…

Knjiga žalosti za dvije stradale djevojčice

U Osječko-baranjskoj županiji dan je žalosti zbog pogibije dviju 14-godišnjih učenica Osnovne škole Dalj na koje je na stajalištu autoceste kod Novske kamionom naletio 60-godišnji vozač. Iva Jelić i Renata Horvat bit će pokopane na mjesnom groblju u Erdutu sutra u 17 sati…Zastave su spuštene na pola koplja. Prevelika je to tragedija i žalost…

U općini Erdut trodnevna je žalost. Otkazane su sve manifestacije. “To je nešto najminimalnije što u ovom teškom trenutku možemo učiniti i da zajedno izrazimo sućut obiteljima Horvat i Jelić”, rekao je načelnik općine Jugoslav Vesić. Mještani Erduta pokrenuli su humanitarnu akciju za pomoć obiteljima.

U Osnovnoj školi u Dalju danas i sutra nema nastave, učenici i nastavnici i dalje su u šoku zbog tragedije koja ih je pogodila, na ulazu u školu pale svijeće. Otvorene su knjige sjećanja na odlične učenice i prijateljice Ivu i Renatu. Vjeroučitelj Bernard Majer kaže kako je vrlo teško naći riječi u situaciji kada se susrećemo s neizmjernim gubitkom. “Emocije su izrazito teške. Bit će nam potrebno određeno vrijeme da se procesuira sve ono što je u nama.

Vještačenjem je utvrđeno da je kamion, kojim je 60-godišnji vozač u petak na odmorište kod Novske uletio brzinom od 90 kilometara na sat i pokosio djevojčice i dvije mlađe žene, bio ispravan. Pretpostavljalo se da su mu možda otkazale kočnice. No, vještačenjem u Stanici za tehnički pregled u Kutini utvrđeno je da su kočnice, tempomat i svi važniji dijelovi kamiona bili ispravni, javlja radio-osijek.

D.K.