TRPIMIR GOLUŽA: “Je li Peternel druker ili je Benčić manipulatorica?”

Dr. sc. Trpimir Goluža, liječnik, nestranački zastupnik, prometnuo se u uvjerljivo najaktivnijeg, a po izlaganjima vjerojatno i najzanimljivijeg zastupnika u Gradskoj skupštini Grada Zagreba. Argumentiran i dobro pripremljen, oštar u opservacijama i neopterećen hipotekom prethodnih odnosa s Milanom Bandićem, predstavlja pravo osvježenje u Skupštini i noćnu moru za gradonačelnika Tomislava Tomaševića i predsjednika Gradske skupštine Joška Klisovića. On se osvrnuo na jučerašnji sukob Sandre Benčić i Igora Peternela u Otvorenom, a njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

“U izravnom javnom verbalnom okršaju Sandre Benčić i Igora Peternela na prvom programu HTV-a ostalo je nejasno je li Peternel uistinu druker ili je Benčićka teška manipulatorica, koja pozivajući se na zaštitu interesa djece svjesno obmanjuje javnost i štiti svoje ideološke istomišljenike u pokušaju ostvarenja transkontinentalnog roditeljstva.

“A vi, gospodine Peternel, odete kod Bujanca u emisiju da biste s njime zvali zambijske novinare, da biste im govorili tko je od naših građana transrodan ili nije transrodan… U vašim krugovima to se zove druker, cinker, i to je ono što ste vi, Bujanec i vaša ekipa”, javno je Sandra Benčić optužila potpredsjednika Gradske skupštine Grada Zagreba.

K tome je dodatno uznemirila javnost: “Napravili ste doslovno hajku. Djecu se povlači iz vrtića i škola zbog toga što im se doslovno govori da su ukradena. Jer su to čuli vas.”, rekla je obraćajući se Peternelu.

Benčićeva nije izrekla ni ponudila niti jedan dokaz za svoje optužbe, a Peternel ih nije eksplicite opovrgnuo. Nije se previše uzbudio, samo je prozborio: “Ovo je sramota!”.

Ne znam je li tandem Bujanec – Peternel imao zambijsko – kongoanske tužibabske akcije, no poznajem roditelje 10-ak mališana posvojenih iz Afrike.

Pouzdano znam da niti jedan od tih mališana nije povučen iz vrtića ili škole. Svi ih najnormalnije i bez ikakvih incidenata i dalje pohađaju.

Zato bi bilo dobro da kolegica Benčić nadopuni svoju tvrdnju o povlačenju djece iz vrtića i škola točnim podacima o broju povučene djece i institucijama iz kojih su djeca povučena.

Time bi se nedvojbeno utvrdilo je li Benčićka smišljeno manipulirala ili je korektno činjenično argumentirala svoj zaštitnički stav.”