Američki predsjednik Donald Trump najavio zaštitu djece koja su preživjela pobačaj: ‘Uvijek ću braniti pravo na život’

“Melanija i ja smo nedavno posjetili svetište svetog Ivana Pavla II., Čovjeka koji je imao tako dubok utjecaj na našu zemlju i svijet. Bio je to nevjerojatan posjet. ”...

Američki predsjednik Donald Trump najavio je u srijedu na katoličkom molitvenom doručku da potpisuje izvršnu naredbu kojom se štiti prerano rođena djece, uključujući i živote one djece koja su preživjela pobačaj…

“Potpisat ću izvršnu naredbu ‘Rođen živ’ kako bih osigurao da sve dragocjene bebe, rođene žive, bez obzira na njihove okolnosti, dobiju zasluženu medicinsku pomoć”, otkrio je Trump u obraćanju Nacionalnom katoličkom molitvenom doručku, prenosi Life Site News.

 

Izvršna uredba će tako štiti bebe rođene žive nakon neuspjelog pobačaja.

Trump je u siječnju prihvatio primjedbe guvernera Virginije Ralpha Northama koji je upozoravao da Demokrati promoviraju pobačaj čak i nakon što se djeca rode. Trump je također najavio da će povećati savezno financiranje neonatalnih istraživanja.

“Odrastao sam pored katoličke crkve u Queensu u New Yorku i vidio sam koliko je nevjerojatnog rada Katolička crkva učinila za našu zajednicu”, rekao je nakon što je izrazio “duboku zahvalnost svakoj osobi koja moli za mene i za prvu damu”, kao i za Sjedinjene Države.
“Katoličke škole daju mnoštvu nedovoljno obrazovane djece priliku da ostvare svoj Bogom dani potencijal”, nastavio je Trump. “Katolici svih sredina dijele Kristovu ljubav s najranjivijima dok se brinu o starijima, beskućnicima i susjedima u potrebi. Naša je nacija jaka zbog katolika i svih ljudi koji imaju vjeru.”
“Vjerujemo u obiteljsku radost, blagoslov slobode i dostojanstvo rada i vječnu istinu da je svako dijete, rođeno i nerođeno, stvoreno na svetu sliku Božju”, rekao je američki predsjednik. “Uvijek ću štititi vitalnu ulogu religije i molitve u američkom društvu i uvijek ću braniti sveto pravo na život.”
“Melanija i ja smo nedavno posjetili svetište svetog Ivana Pavla II., Čovjeka koji je imao tako dubok utjecaj na našu zemlju i svijet. Bio je to nevjerojatan posjet. ”

Citirajući poljskog papu, ohrabrio je katolike da dozvole da “Kristova dobra vijest zrači iz vaših srca, i mir koji on jedini daje da zauvijek ostane u vašim dušama.”
H.H.