Trump otvoren za potpisivanje zakona o jačanju sankcija Rusiji

Bijela kuća je objavila u nedjelju da je predsjednik Donald Trump otvoren za potpisivanje zakona o pooštravanju sankcija Rusiji…

Demokrati u Kongresu su u subotu izvijestili da su se s republikancima dogovorili o uvođenju novih sankcija Rusiji, Iranu i Sjevernoj Koreji.

To se smatra znakom odlučnosti Kongresa da zadrži oštar stav prema Rusiji, bez obzira na Trumpovo stajalište.

Zakon bi omogućio donošenje novih sankcija protiv Rusije zbog aneksije Krima, kao i zbog miješanja u američke izbore. On bi također onemogućio Trumpu da ukine sankcije Moskvi.

Nacrt zakona uključuje i moguće nove sankcije Iranu i Sjevernoj Koreji.

On je već prošao Senat a Zastupnički dom bi o njemu trebao glasati u utorak.

Dužnosnik Bijele kuće rekao je da se stajalište administracije o zakonu promijenilo nakon unošenja izmjena, među kojima su dodane i sankcije Sjevernoj Koreji.

Naglasio je i da administracija “podupire smjer kojim zakon ide”, ali da neće dati svoje konačno stajalište dok on ne bude gotov, javlja Reuters.

Trump je naišao na otpor republikanskih i demokratskih zastupnika kada je htio ostvariti obećanje o zatopljenju veza s Moskvom.

Njegova je administracija zaglibila u istrazi o mogućoj povezanosti njegove izborne kampanje 2016. i Rusije. Trump je rekao da njegov izborni stožer nije bio u dosluhu s Rusijom.