U ITALIJI TOTALNI PRESEDAN ZBOG KORONAVIRUSA, A IZ ŠVICARSKE ODLUKA KOJA JE ‘RAZLJUTILA’ I UEFU Učinili su nešto što nikad nitko nije napravio!…

"Želimo obustaviti sport na svim razinama", poručili su lokalni političari iz sjevernih regija...

LEIPZIG, GERMANY - AUGUST 25: Yussuf Poulsen of RB Leipzig celebrates with teammate Marcel Halstenberg following the Bundesliga match between RB Leipzig and Eintracht Frankfurt at Red Bull Arena on August 25, 2019 in Leipzig, Germany. (Photo by Adam Pretty/Bongarts/Getty Images)

Koronavirus, sad je to izvjesno, radi globalnu štetu i na sportskom polju. Primjeri iz Švicarske i Italije to sigurno potvrđuju, jer naime čini se da će Italija zabraniti sva sportska natjecanja, a u Švicarskoj su otkazali utakmicu između Basela i Eintrachta u Europskoj ligi…

Naime, susret se trebao odigrati 19. svibnja, no otkazan je jer su švicarske vlasti zbog koronavirusa zabranile održavanje – sportskih događaja, donosi sportske. 

Pokušali su iz UEFA-e nagovoriti Švicarce da se utakmica odigra bez publike, ali nakon dužeg sastanka prijedlog UEFA-e je odbijen. Švicarci smatraju da postoji opasnost od zaraze jer bi navijači iz Njemačke unatoč zabrani mogli stići u Basel i utakmicu pratiti u blizini stadiona.

Juventus' Portuguese forward Cristiano Ronaldo (front) is helped by Inter Milan's Italian forward Antonio Candreva to stand up during the Italian Serie A football match Juventus vs Inter Milan, at the Juventus stadium in Turin on March 8, 2020. - The match is played behind closed doors due to the novel coronavirus outbreak. (Photo by Vincenzo PINTO / AFP)

S druge strane, talijanska Gazzetta donosi tekst o tome da je na stolu prijedlog zabrane svih sportskih događanja do početka travnja. Za potvrdu je potrebna uredba tamošnje Vlade, ali obzirom na kaos koji vlada na Apeninima, nije nemoguće da se dogodi i to jako brzo.

“Želimo obustaviti sport na svim razinama”, poručili su lokalni političari iz sjevernih regija.

Već sutra taj je prijedlog na stolu premijera i ministra sporta, najavljuju.

D.J.