U kamionu pokušali prošvercati na desetke migranata, otkrila ih policija u Gračacu…

Neslužbeno se doznaje kako je riječ o 40-ak osoba koji su najvjerojatnije migranti za koje se još uvijek nastoji doznati odakle su te gdje su krenuli....

Jutros oko 4 sata u Gračacu, prilikom pojačanog postupanja policije po nezakonitim migracijama, policijski službenici Postaje granične policije Gračac su zaustavili teretno vozilo slovenskih registarskih oznaka te u tovarnom dijelu pronašli nekoliko desetaka osoba…

U službene prostorije privedene su dvije osobe zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravaka u RH, drugoj državi članici EU-a ili potpisnici Šengenskog sporazuma, a u službenim prostorijama Postaje granične policije Gračac nalazi se i nekoliko desetaka stranih državljanina u cilju utvrđivanja njihovog statusa boravka u RH, izjavila je Ivana Grbin, glasnogovornica PU zadarske.

Istaknula je kako je u tijeku daljnje kriminalističko istraživanje koje provode policijski službenici PU zadarske kako bi se utvrdile sve činjenice i okolnosti vezane uz navedeni događaj.

Neslužbeno se doznaje kako je riječ o 40-ak osoba koji su najvjerojatnije migranti za koje se još uvijek nastoji doznati odakle su te gdje su krenuli. Također, doznajemo kako i uhićene osobe nisu hrvatski državljani.

D.K.

Comments are closed.