Subota, 18. svibnja 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

U Kninu je obilježena 25 obljetnica VRA Oluja (VIDEO) JESU LI HRVATSKI BRANITELJI DANAS NA SVOJ DAN STVARNO MARGINALIZIRANI?

U Kninu je danas održana 25 obljetnica VRA Oluja uz nekoliko govora predsjednika države, Vlade, Sabora i generala Ante Gotovine…

Pogledajte u videu dnevnikhr.što se to događalo u Kninu danas 5 kolovoza na Dan hrvatske pobjede, domovinske zahvalnosti i Dan svih hrvatskih branitelja.

Jako je zanimljivo da su svi govornici redom ublažili retoriku, za razliku od nekih svojih govora u kampanjama za predsjednika/cu i na parlamentarnim izborima, kad se jako često spominjalo sve hrvatske branitelje od kojih je samo 200-tinjak njih dobilo akreditacije i mogli su pristupiti trgu, dok su svi ostali , a bilo ih je jako mnogo, zaustavljeni na omeđenom prostoru za njih daleko od trga.Također su svi oni političari u tim kampanjama grlato prozivali Srbiju za velikosrpsku agresiju na hrvatsku, ali su odjednom naglo danas, što se tiče srpskog agresora zašutjeli, upotrebljavajući sasvim druge inačice koje nemaju nikakvih dodirnih točki sa brutalnom velikosrpskom, crnogorskom i jna agresijom na Hrvatsku, koju naši političari “neizmjerno vole”, do te mjere da su i devedesetih “bili u stanju” za Hrvatsku poginuti”…

Sve ovo natjera čovjeka na razmišljanje; tko im je svima napisao govore koji su bili skoro identični.Nije li se ipak za to pobrigao netko iz Brisela i postavio im zadane gabarite u kojima se današnji govornici mogu vrtjeti u krug i ni retka dalje, zaboravivši pri tom da je Dan stradanje ipak u Vukovaru, a u Kninu se 5.kolovoza SLAVI Dan hrvatske pobjede, domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.

Naime, svi današnji govornici redom su odjednom “zaboravili” izgovarati naziv ili ime onog tko je napao Hrvatsku i nanio teške boli, ogromne žrtve i uništavanje svega Hrvatskog. Taj neprijatelj, kojeg spominju svi govornici redom ima svoje ime , naziv i prezime, veliko-srpski-četnički, crnogorski i jna agresor, ali ga nitko od govornika više ne spominje iz samo njima znanih razloga, nazivajući to sve nekakvim “novim civilizacijskim dosegom”, i sve to bez da se izrijekom spomene ratna odšteta koja je u Hrvatskoj ogromna. Čak su zaboravili i na prvog Hrvatskog predsjednika i vrhovnika pobjedničke hrvatske vojske dr. Franju Tuđmana.

Odjednom je nestala velikosrpska i velikosrpska Miloševićevska agresija!

Stidljivo su i vrlo oprezno spomenuti oni za kojima se još uvijek traga , a koje je velikosrpsko-četnički i jna ubilački vihor mahom likvidirao i bacao u masovne grobnice za koje se ni danas ne zna.Ali je mnogim naivčinama”najvažnija” sporedna stvar na svijetu da je danas u Knin došao potpredsjednik Vlade Milošević, kojeg je Milorad Pupovac i ostali ugurao u vatru da nastavi njihovim putem, a sve kako bi se ovu Vladu pokušalo prikazati kao nekom novom mirotvornom i Gandhijevskom, koja sad odjednom njeguje nekakav Plenkovićev tzv “novi suverenizam” o kojem mnogi pojma nemaju, a možda ni sam njegov autor, koji uporno gura tu tezu.

Pomirba da, ali to po svemu sudeći za Hrvate ima posebnu cijenu

Sva četvorica govornika danas u Kninu imali su govore po istim šprancama, neki malo nježniji a neki još nježniji, da se možda naši istočni susjedi agresori ne bi naljutili, jer se jednom njihov vožd, četnik Vučić ljutito obrušio na neke naše političare, da više ne spominju srbočetničku agresiju, i odjednonom svi redom vladajući političari u Hrvata zaboraviše da je postojao velikosrpski agresor koji je žario i palio po Hrvatskoj , a sve u cilju otimanja našeg teritorija i stvaranja paradžave (SAO KRAJINE)unutar Hrvatske, a samim tim i ostvarenju njihovog vjekovnog sna o tzv velikoj srbiji.

Mnogi mediji u Hrvatskoj ove današnje govorancije nazivaju nekakvim prekretnicama i miroljubivima, kakvi zapravo i jesu bili, ali…

Naime, “u redu je” da pobjednička Hrvatska srpskog agresora poziva na pomirbu, jer oni to nikad sebi ne bi dozvolili, dok naši još uvijek slijepo vjeruju u nemoguće. Njihova je retorika uvijek ista, jako zla i necivilizirana, u što smo se svi uvjerili nebrojeno puta, ali s njima treba i te kako biti oprezan i ne nasjedati njihovim lažima i obmanama.Po svemu sudeći, naši političari jako sporo uče lekcije koje su im iz Srbije već nekoliko puta upućene.

Sad treba vrlo oprezno osluškivati naše istočne susjede i njihove postupke, jer su srbi poznati po užasavajućim izvrtanjima istina (lažima)-, čak i ako postoje nekakvi tihi politički dogovori (tiha diplomacija).Za nadati se je da hrvatski političari neće nasjesti, jer već imaju jedno iskustvo sa četnikom Vučićem koji je bivšoj predsjednici Kolindi G.K.na njen poziv obećao donijeti spise i nacrte o masovnim grobnicama. Donio ih je , ali one koje Hrvatska već ima. To je taj Vučić (notorni četnik i lažov) u koje se ne može imati povjerenja ili nasjedati na njegovu dobro naučenu glumu, sličnu onoj Milorada Pupovca. Tako će ministar hrvatskih branitelja za desetak dana, ni kriv ni dužan ići u Grubore gdje je nastradalo nekoliko srpskih civila, odati počast tim ljudima koji nisu stradali u VRA Oluja već dugo nakon tog. No, što je tu je, možda je to neki “novoizmišljeni” Plenkovićev “novi suverenizam” koji još mnogi ne shvaćaju!?

Uglavnom, danas nije bilo zajedničkog i svečanog mimohoda hrvatskih branitelja, a sve pod krinkom virusa Covid 19 i socijalnog distanciranja kojega se nitko od političara nije pridržavao ni na podjeli odličja na kninskoj tvrđavi ni na središnjem trgu…Ali su zatzo hrvatski branitelji , kirurški precizno, socijalno distancirani od političkih elita preko stotinu i nešto metara…

SOCIJALNO NE/DISTANCIRANJE-BEZ MEDICINSKIH MASKI UZ VELIKI BROJ RUKOVANJA

Zapravo je na kraju ionako nastala gužva svih političara i nije se držalo epidemioloških mjera niti socijalnih distanci, ali se zato jako lukavo distanciralo hrvatske branitelje, mimohod hrvatskih branitelja i pravu proslavu i svečanost najsvetijeg hrvatskog praznika slobode svih političara i hrvatskih branitelja zajedno.

Foto-Facebook-Hrvatski branitelji “sosijalno distancirani”-“marginalizirani” od centralnog događanja na trgu u Kninu

Branitelji su napokon, zahvaljujući dugogodišnjem šikaniranju i eutanaziji hrvatskog domoljublja posve distancirani ili još bolje rečeno marginalizirani i to baš na Dan hrvatskih branitelja, (njihov Dan) i 25 obljetnicu VRA Oluje i Dan domovinske zahvalnosti u gradu proslave, koja to nije bila, već je sve to više sličilo na dobro, daljinskim dirigirano iz nekih drugih centara. Hrvatske se branitelje nije ni pozvalo na proslavu njihovog dana , već im je u službenom spotu koji je izradila Vlada , preporučeno da ostanu u svojim kućama i tamo slave Oluju gledajući Tv govore”ispirača mozgova”, a sve kako bi ovi mogli u miru odrecitirati svoje, skoro iste,  naručene govore. To je u velikom broju hrvatskih branitelja izazvalo revolt koji su danas u Kninu pokazali, ali na dostojanstven način.

Današnjim se danom uvidjela sva licemjernost odnosa hrvatskih institucija prema svim hrvatskim braniteljima. Nisu danas predstavnici državnih institucija razmišljali o tom da nas je napustio ogroman broj hrvatskih branitelja, da ih je na sebe diglo ruku preko 3500, da ih po raznim ludnicama i bolnicama leži na stotine. Nisu govornici danas razmišljali o onima koji su na tv ekranima teško bolesni od najgorih bolesti iz bolesničkih postelja željeli gledati proslavu njihovog dana i barem na ovu 25 obljetnicu hrvatske pobjede osjetiti još jednom taj mladalački zanos i veličanstvenu pobjedu nad srbočetničkim agresorom…Ne, o tom današnji govornici nisu razmišljali, jer je njima bilo važnije zadovoljiti pohote srpskih voždova i njihovih mentora iz vana te se skoro dodvornički obraćati nekakvom notornom vulinu i četniku vučiću i sličnoj kamarili koji su jučer održali parastos zajedno sa SPC-om i veličanstveno izvedenu VRA Oluju nazvali genocidnom…

Ministar hrvatskih branitelja odlazi u Grubore pokloniti se nekolicini pravoslavnih žrtava

Eto, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved odabran je od strane Plenkovića da ode u Grubore gdje je nastradalo nekoliko pravoslavnih civila te će im se tamo general hrvatske vojske, zapovjednik u obrambenom domovinskom ratu, čovjek kojem su ti isti srbi ubili rođenog brata , a i sam je bio ranjen u istom od strane srpskog agresora, lako moguće “ispričati” za nekoliko kolateralnih žrtava čiji su počinitelji za razliku od srpskih koljača procesuirani od Hrvatske. Naravno, u Gruborima se taj, kako danas svi redom naši političari govore zločin , dogodio dugo nakon VRA Oluja što i nema nekakvih poveznica s ovom blistavom vojnom akcijom hrvatskih snaga.

Međutim se velik broj srpskih ratnih zločinaca nakon dugo procesuira i kažnjava u odsutnosti te im se, kako kaže ona stara narodna “može staviti soli na rep”.Iako osuđeni oni se slobodno šeću po drugim državama, a neki i po Hrvatskoj, a DORH u svojim ladicama još drži njihove, već ubuđale predmete, umjesto da su do sad svi oni procesuirani.

Što će se to veliko dogoditi nakon posjete ministra Medveda Gruborima ostaje za vidjeti, ali je sve češće razmišljanje  hrvatskih građana i branitelja, da se polako uranja u priču o nekakvom građanskom ratu, što se prije nekoliko dana jasno dalo naslutiti u HRT-ovoj dokumentarnoj tv emisiji koja završava citatom neimenovanog književnika da se na ovim prostorima tukao svatko sa svakim te da ni Srbi ni Hrvati nisu proglasili ratno stanje, pa bi se iz svega dalo zaključiti da se ide ka relativiziranju ili nekakvom obliku “građanskog rata” iako je sud u Hagu jasno rekao da je na Hrvatsku izvršena velikosrpska agresija!?

Pogledajte video-hrvatski branitelji pjevaju Lijepa li si, zasigurno ogorčeni marginaliziranjem ostaju daleko od centralnog događanja.

Za sve ovo je netko i te kako kriv , jer je dugogodišnji proces razjedinjavanja hrvatskih branitelja na 25 obljetnicu VRA Oluja jasno vidljiv.Čestiti hrvatski branitelji koji su u domovinskom ratu odradili krvavo i pošteno sve im zadane ratne zadaće, zasigurno ne snose nikakvu krivicu za to da ispred njih danas usred Knina stoji hrvatska policija postavljena od strane hrvatskih institucija, da slučajno netko ne bi fićuknuo i izbacio iz takta nekog od govornika.

 

M.M.Viribus Unitis

Najnovije

Obilježavanje 79. obljetnice bleiburške tragedije i Križnoga puta

Sedamdeset devet godina prošlo je od tragedije Bleiburga i Križnoga puta kada su partizani, nakon završetka Drugog svjetskog rata, masovno ubijali zarobljene hrvatske vojnike...

Zabranjivani odgovor Ivana Meštrovića Srbima i četnicima oko Jasenovca

Foto:Galerija Meštrović   Objavljujemo  dopis kipara Ivana Meštrovića upućenog  1950. godine Adamu Pribićeviću povodom “Memoranduma o zločinima genocida počinjenih protiv srpskog naroda od strane Vlade Nezavisne...

Sljedeće godine se uvodi devetogodišnja škola, objavljen plan. “Ovo je štetno”

Foto:Pixabay   Prijedlog odluke Nacionalnog kurikuluma predškole, kojim se od 2025. namjerava uvesti devetogodišnja škola, izazvao je pretežno kritike u javnoj raspravi u kojoj se javili...

Tko je novi HDZ-ov ministar turizma i sporta? Dosadašnji državni tajnik zamijenit će Brnjac

Foto:Facebook   Ministarstvo turizma i sporta u novoj Vladi vodit će HDZ-ov Tonči Glavina, dosadašnji državni tajnik koji će na ministarskom mjestu zamijeniti Nikolinu Brnjac. Četrdesetrogodišnji...

Sabor izglasao povjerenje trećoj Vladi premijera Andreja Plenkovića

Foto:Hrvatska danas   Hrvatska je sinoć dobila 16. Vladu od neovisnosti. Hrvatski sabor izglasao je povjerenje novoj, trećoj Vladi koju će voditi aktualni premijer Andrej Plenković...