‘U MAKSIMIRU MORAMO DRUGAČIJE!‘ JEDAN OD NAJBOLJIH MAMIĆEVIH IGRAČA OBJASNIO DINAMOVU GREŠKU U LONDONU

‘Treba izaći napadački, pritiskati ih, biti ofenzivniji i ne dati im posjed i toliko držanje lopte‘...

Dinamo je u prvoj utakmici osmine finala Europske lige izgubio 2:0 od Tottenhama u Londonu, a jedan od najboljih u redovima Mamićeve momčadi bio je Luka Ivanušec… 

U kratkoj izjavi nakon utakmice, Luka je na jednostavan način objasnio što su Modri radili krivo u prvom susretu.

“Igrali smo previše defenzivno, trebali smo od početka krenuti ofenzivnije, previše smo se povukli. Bilo je dosta fizički teško, jer smo morali igrat fazu obrane i kad ode naprijed i izgubiš loptu, bilo je teško izdržat kontranapade. S te strane bilo je dosta isrcpljujuće”, objasnio je Ivanušec ono što se moglo vidjeti i tijekom susreta, puno bržu i tečniju igru domaće momčadi te fizičku nadmoć, donosi sportske.

Kako protiv Tottenhama u Zagrebu? Ima li Dinamo šanse?

“Mislim da možemo izaći s manje respekta prema njima. Na Maksimiru treba izaći napadački, pritiskati ih, izaći gore, biti ofenzivniji i ne dati im posjed i da toliko drže loptu”, zaključio je Ivanušec.

Lovro Majer najviše žali za drugim golom, koji je Dinamo mogao izbjeći. Theophile je doslovno poklonio loptu Harryju Kane na desetak metara od gola, a sjajni golgeter se majstorski snašao i donio Spursima veliku prednost.

“Žao nam je što nije završilo 1:0, moglo je sve biti drugačije, ali  smatram da nije ništa gotovo. Ma to je Tottenham, razina više, znali smo što nas čeka. Oni su sigurno što se tiče agresije i brzine lopte posebna razina, ali osjetili smo da se može i protiv njih. Bez obzira na sve to kao što sam rekao, ništa nije gotovo, u uzvratu imamo šansu”, zaključio je Majer.

D.J.