U Puli više od tisuću sudionika na 5. mimohodu hrvatskih branitelja…

Mimohod, kojeg su pratile pulske mažoretkinje i članovi Puhačkog orkestra grada Pule, prošao je središtem grada, od parka Franje Josipa na Rivi do Doma hrvatskih branitelja gdje je održana i prigodna svečanost...

Mimohod hrvatskih branitelja, Pula
FOTO/FAH - Mimohod hrvatskih branitelja, Pula

Više od tisuću sudionika – branitelja, predstavnika istarske policije, MORH-a, pripadnika Časničkog zbora, interventne policije i vatrogasaca te predstavnika Istarske županije i svih istarskih gradova sudjelovalo je u subotu na petom Mimohodu hrvatskih branitelja Istarske županije koji je održan u Puli u povodu 22. godišnjice Vojno-redarstvene operacija ‘Oluja’.

Mimohod, kojeg su pratile pulske mažoretkinje i članovi Puhačkog orkestra grada Pule, prošao je središtem grada, od parka Franje Josipa na Rivi do Doma hrvatskih branitelja gdje je održana i prigodna svečanost.

Mimohod, kojeg su pratile pulske mažoretkinje i članovi Puhačkog orkestra grada Pule, prošao je središtem grada, od parka Franje Josipa na Rivi do Doma hrvatskih branitelja gdje je održana i prigodna svečanost.

Istaknuvši kako se radi o već tradicionalnoj manifestaciji kojom se ponosno i dostojanstveno obilježava Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja, pulski gradonačelnik Boris Miletić rekao je da se danas sjećamo svih koji su dali svoj doprinos u stvaranju moderne i demokratske Hrvatske i odajemo dužno poštovanje za učinjeno tijekom i nakon Domovinskog rata.

“Želimo podsjetiti da smo prošli težak put i da je danas na nama velika odgovornost da nastavimo putem mira i napretka. Zajednički moramo raditi na tome da Hrvatska bude zemlja radnih mjesta, poštivanja europskih vrijednosti te otvorenosti za sve ljude”, poručio je Miletić te dodao kako se u Istri na dostojanstven način obilježava ovaj veliki datum za Hrvatsku.

Pula, 05.08.2017 - Više od tisuæu sudionika - branitelja, predstavnika istarske policije, MORH-a, pripadnika Èasnièkog zbora, interventne policije i vatrogasaca te predstavnika Istarske županije i svih istarskih gradova sudjelovalo je u subotu na petom Mimohodu hrvatskih branitelja Istarske županije koji je održan u Puli u povodu 22. godišnjice Vojno-redarstvene operacija 'Oluja'. foto HINA/ Daniel SPONZA/ ds

foto /FAH- Pula, 05.08.2017 – Mimohod hrvatskih branitelja

Po njegovim riječima, tradicionalni mimohod u Puli, koji je ove godine i jedini u cijeloj Hrvatskoj, plod je dobre suradnje jedinica lokalne uprave i samouprave s brojnim udrugama proisteklim iz Domovinskog rata.

Inače, izaslanstvo Grada Pule predvođeno gradonačelnikom Borisom Miletićem te predsjednikom Gradskog vijeća Grada Pule Tizianom Šošićem jutros je tradicionalno položilo vijence pred središnjim križem na pulskom gradskom groblju, a potom i na Spomeniku poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu na rivi, u Parku Franje Josipa.

Vijence su položili i predstavnici Istarske županije, policije, vojske i udruge branitelja te predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata, kao i članovi obitelji poginulih hrvatskih branitelja.H

I.V.