U Šibeniku proslavljen blagdan sv. Maksimilijana M. Kolbea

Bila je ovo izvrsna priprema i uvod u svetkovinu Uznesenja Blažene Djevice Marije u nebo.

Brojni članovi Vojske Bezgrešne grada Šibenika i okolice proslavili su 14. kolovoza blagdan sv. Maksimilijana Kolbea u crkvi sv. Frane u Šibeniku, gdje se nalazi pokrajinski Centar Vojske Bezgrešne za Južnu Hrvatsku…

Misu je predslavio fra Ivan Bradarić, pokrajinski duhovni asistent Vojske Bezgrešne. Suslavili su fra Ivan Penava, duhovni asistent Vojske Bezgrešne u Župi sv. Petra te fra Augustin Kordić, duhovni asistent svjetovnih franjevaca, od kojih su mnogi ujedno članovi Vojske Bezgrešne.
Fra Ivan je u propovijedi nastojao približiti lik sv. Maksimilijana Kolbea, kao istinskog velikana ovoga vremena. „Kod njega je sve bilo veliko“, rekao je propovjednik.

„Velika je bila želja i predanje od samoga početka njegova života kada je imao viđenje Bezgrešne. Velike su bile misije i želja za osvajanjem svijeta za Bezgrešnu. Velik je zanos evangelizacije putem tiska. Velika je ljubav prema bližnjemu do te mjere da je doslovno svoj život iz ljubavi predao u zamjenu za drugoga. Velika je zato i ova misija današnjih članova Vojske Bezgrešne koju je sam utemeljio kao odgovor ljubavi na navalu Zloga u ovome svijetu“, zaključio je fra Ivan.

Članovi Vojske Bezgrešne pripremali su se za ovaj blagdan devetnicom te su svakoga dana razmatrali život sv. Maksimilijana Kolbea uz molitvu krunice. Redovnici samostana sv. Frane, hrvatski minoriti i subraća sv. Maksimilijana, brižno nastoje misiju koju je on započeo nastaviti apostolatom i poslanjem Vojske Bezgrešne.

Bila je ovo izvrsna priprema i uvod u svetkovinu Uznesenja Blažene Djevice Marije u nebo.

L.K.