U stravičnom sudaru dva busa i osobnog auta, šest vojnika HV-e ozlijeđeno, umrla žena…

STRAVIČAN SUDAR...

U sudaru dva autobusa i jednog osobnog automobila u ponedjeljak u 7:37 sati devetero je ljudi ozlijeđeno, a jedna je žena preminula, prenosi 24.sata. 

Jednim autobusom putovala je vojska, a u drugom su uglavnom bili školarci. 

Kako su nam rekli očevici, automobil koji se kretao iz smjera Splita iz neutvrđenih je razloga skrenuo u traku suprotnog smjera izazvavši tako sudar s dva autobusa.

Autobus Prometa Makarska ostao je ispriječen preko oba traka prometnice, a vozač vojnog autobusa ostao je pribran pa je nakon nesreće autobus sklonio na dvorište privatne kuće uz prometnicu.

MORH javlja da je u prometnoj nesreći ozlijeđeno šest pripadnika Hrvatske vojske. Oni su se nalazili u autobusu redovnog vojnog linijskog prijevoza na relaciji Sinj-Split i zatražili su liječničku pomoć koja im je pružena u KBC-u Split.

– U nesreći koja se dogodila u 7,37 sati na mjestu je poginula 56-godišnja žena iz osobnog automobila, dok je ukupno devet putnika iz oba autobusa ozlijeđeno. Nitko od njih nije životno ugrožen, rekao je Hini liječnik Miho Sušić iz splitskog KBC-a.

– Većinom se radi o ozljedama koje putnici zadobiju nakon što poslije sudara popadaju po podu. Možda će biti jedan lom podlaktice što se računa kao teža ozljeda s obzirom da se svaki lom tretira kao teža ozljeda. Svih devet putnika su trenutno na obradi u bolnici, pa će se vidjeti koje su točno ozljede zadobili – izjavio je Sušić.

Policija je na licu mjesta i obavlja očevid, a prometnica je zatvorena za sav promet.

Novinari Dalmatinskog portala razgovarali su s Rokom Pleštinom, muškarcem u čijem je dvorištu završio autobus koji je prevozio vojnike.

– Po mom mišljenju je Mihaljević bus, ovaj vojnički, išao gore, kao i plavi automobil. Autobus Prometa Makarske da izbjegne frontalni sudar s automobil ga je išao zaobići i u tom trenutku je naletio autobus Mihaljević i udario je Promet Makarsku, a auto je, mislim, udario u zid, te se odbio i završio ispred autobusa. Po mom mišljenu su vojnom autobusu otišle radne kočnice i jedino je mogao u rikverc, možda brzinom 25-30 na sati, mislio je da će ga zid zaustaviti, ali ga je preletio. Išao je da spasi bar sebe, da druge ne ugrozi, pa je završio u vrtu, objasnio je i naglasio da je to samo njegovo mišljenje i da nije vidio nesreću.

– Nisam se ugodno osjećao, iako su se nesreće ovdje i prije događale. Kako je došao sustav kanalizacije, obnovila se cesta, zbog pregiba bi izletjela auta, bio bi netko poginuo ili ozlijeđen. Teško je bilo sve to vidit. Bilo je barem 100 putnika, frekventa ura za djecu, bilo je teško vidit, kamoli kad sam saznao kad je žena poginula, bilo je teško vidit kola…

D.K.