U sudaru vlakova u Egiptu najmanje 36 mrtvih

Na snimkama egipatske javne televizije vide se prevrnuti vagoni vlaka i spasilačke ekipe koje nose mrtve i ozlijeđene u vozila hitne pomoći...

VELIKA NESREĆA-FOTO/FAH

Najmanje je 36 osoba poginulo u petak u sudaru dvaju vlakova na sjeveru Egipta, blizu Aleksandrije, što je jedna od najtežih željezničkih nesreća zadnjih godina u toj zemlji.

U nesreći su 123 osobe ozlijeđene, navodi ministarstvo prometa u novom izvješću.

Većina ozlijeđenih je prevezena u bolnice u Aleksandriji, metropoli na sjeveru Egipta.

Na snimkama egipatske javne televizije vide se prevrnuti vagoni vlaka i spasilačke ekipe koje nose mrtve i ozlijeđene u vozila hitne pomoći.

Nakon sudara ozlijeđeni su izvučeni iz vagona i smješteni na pokrivače duž tračnica u predgrađu tog velikog mediteranskog grada.

Putnici koji su preživjeli nesreću stajali su vani u stanju šoka.

Na mjesto nesreće je stiglo oko 25 vozila hitne medicinske pomoći, rekao je čelnik spasilačke službe Ahmed El Ansari.

Sudar je prouzročilo zaustavljanje vlaka na pruzi zbog kvara, izvijestila je državna televizija prenoseći izjavu čelnika ministarstva prometa. Drugi vlak je naletio na prvi, navodi isti izvor.

Oba su vlaka išla u Aleksandriju, jedan iz Kaira, a drugi iz Port Saida.

Ministarstvo prometa je naredilo istragu o nesreći, obećavši da će “tražiti odgovornost” čelništva, javlja državna televizija.

U požaru koji je 2002. buknuo u vlaku 40-ak kilometara južno od Kaira poginule su 373 osobe, što je najteža željeznička nesreća u povijesti Egipta i jedna od najtežih u svijetu u zadnjih dvadesetak godina.H

I.V.