U sveopćem napadu na Ladislava Ilčića, pitanja za profesora Dumića-Odgovorite nam na samo ova dva upita?…

Zna se da ima slučajeva poremećaja lučenja hormona, koji mogu svašta izazvati, ali profesor Dumić nije govorio o poremećajima hormona, nego o savršeno fizički zdravim ženama i muškarcima...

Obitelj u šetnji

ŠTO JE PROFESOR DUMIĆ REKAO O SPOLU?

U sklopu napada medija na g. Ladislava Ilčića, u petak 26. siječnja 2018., na RTL je intervjuiran profesor Miro Dumić, ugledni zagrebački dječji endokrinolog. G. Ilčić je rekao da žene imaju premenstrualni sindrom, što bi trebala biti promjena raspoloženja zbog naglih promjena lučenja spolnih hormona. Taj se sindrom skraćeno naziva PMS. RTL je profesora Dumića pitao što misli o toj izjavi.

Profesore Dumiću, imaju li žene PMS ili nemaju?

Profesor Dumić nije odgovorio na pitanje o Ilčićevoj izjavi. Zato bismo ovdje rado ponovili RTL-ovo pitanje: „Profesore Dumić, imaju li žene PMS, ili nemaju? Mi shvaćamo da se očitovanje promjene razine hormona može u različitih žena različito jako očitovati, ali zanima nas može li se ukupno reći da žene u načelu imaju PMS? Uči li se na Medicinskom fakultetu u Zagrebu da postoji PMS, ili se uči da ne postoji? Ne zanima nas g. Ilčić, ali stvarno nas zanima postoji li PMS. Na televiziji smo često vidjeli reklame za lijekove za olakšanje „tih dana“, pa se pitamo kako te reklame smiju ići, a građanin ne smije reći da PMS postoji.

Što je profesor Dumić ipak rekao?

Umjesto odgovora o PMS-u, profesor DUMIĆ JE REKAO DA SE I SAVRŠEN, „MAČO“ MUŠKARAC, KAO NA PRIMJER ON DOK NIJE OSTARIO, MOŽE OSJEĆATI KAO ŽENA, A LIJEPA, FIZIČKI SAVRŠENA ŽENA MOŽE SE OSJEĆATI KAO MUŠKARAC…

To je jako zbunjujuće! Kako to da spolni hormoni od muškarca naprave muškarca, a daju mu osjećaj da je žena? Koliko su česti takvi slučajevi, jer se u običnom životu susreću samo muškarci koji se smatraju muškarcima, i žene koje se smatraju ženama.

Zna se da ima slučajeva poremećaja lučenja hormona, koji mogu svašta izazvati, ali profesor Dumić nije govorio o poremećajima hormona, nego o savršeno fizički zdravim ženama i muškarcima.

Zato profesoru postavljamo dva kratka pitanja:

1) Koliko je među običnim svijetom fizički potpuno zdravih muškaraca, a da se osjećaju ženama, a koliko savršeno zdravih žena, a da se osjećaju muškarcima?

(Potpitanje broj 1.1.: imaju li PMS fizički savršeni muškarci koji se osjećaju kao žene?)

(Potpitanje 1.2.: Imaju li PMS fizički savršene žene koje se osjećaju kao muškarci?)

2) Kako onda medicina tumači takve slučajeve? Molimo detaljno. Molimo navedite udžbenike Medicinskog fakulteta u Zagrebu u kojima je to opisano. Ponovit ćemo: rekli ste da se savršen, „mačo“ muškarac, tjelesno i hormonski potpuno uredan muškarac, može osjećati kao žena, a lijepa, fizički i hormonski savršena žena može se osjećati kao muškarac. Molimo da navedete i stranice tih udžbenika.

Znanstveni tim/Braniteljskog portala