Četvrtak, 18. travnja 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

U Tisnom proslavljena Gospa od Karavaja. Daj nam da svoju vjeru na tvojoj, Majko, vjeri ojačamo i s njom kroz sve nevolje naprijed idemo.

Svetkovina Gospe od Karavaja svečano je proslavljena u srijedu 26. svibnja u župi Tisno na Karavaju, jednom od četiri marijanska svetišta Šibenske biskupije. Središnje svečano misno slavlje uz sudjelovanje velikog broja vjernika iz cijele Šibenske biskupije i iz susjedne Zadarske nadbiskupije predvodio je šibenski biskup Tomislav Rogić.

U koncelebraciji bio je župnik u Tisnom don Lazar Čibarić, generalni vikar mons. Marinko Mlakić i još nekolicina šibenskih i zadarskih svećenika.

Blagdanom Gospe od Karavaja slavimo Boga koji nam po Majčinu zagovoru hita u pomoć”, kazao je biskup Rogić u homilji.
“Lani smo proslavili 300 godina okupljanja vjernika na ovom mjestu koji traže nebeske milosti u svojim svakodnevnim brigama, u nedaćama života mole pomoć, ali uzdižu i zahvale Bogu po Majci Isusovoj – pomoćnici kršćana”, dodao je šibenski biskup.

Bog čovjeka ne napušta niti kad pogriješi

Biskup je naglasio kako Mariju molimo za čvrstu vjeru, postojanost u služenju i ustrajnost u molitvi.
Ukazao je kako čovjek želi svime ovladati u žudnji za nekom apsolutnom slobodom.
“Želi pobrisati sve granice Božje datosti u prirodi i čovjeku. Pozvan je od Boga shvatiti da postoje Božji zakoni i da ih valja poštivati. U svojim dostignućima čovjek se danas mora pitati: smije li sve što bi mogao ili želio činiti? Međutim, Bog čovjeka ne napušta niti kad pogriješi”.

“Marija, poslušna volji Božjoj, predana poslanju koje joj je Bog namijenio, sve prihvaća i vjeruje u svoga Sina. Marija zove i nas da vjerujemo, da činimo što nam Isus kaže. Ako poslušamo on će i našu vodu života pretvarati u vino – radost života”, kazao je biskup Tomislav Rogić.
Gospe od Karavaja, moli za nas, da se i u našim obiteljima dogodi čudo iz Kane

“Daj nam Gospe danas kod tebe, u tvom svetištu, otvori dušu da čujemo i poslušamo što svakome od nas Isus govori: što da čini, što da popravi, oko čega da se više pobrine, kome da oprosti, koga da moli oproštenje, Daj nam da svoju vjeru na tvojoj, Majko, vjeri ojačamo i s njom kroz sve nevolje naprijed idemo. Molili smo i molimo da prođe vrijeme iskušenja i da se dušama našim vrati mir, ublaži neizvjesnost, vrati radost života u zajedništvu, u bratskim susretanjima. Možda će nam ovo pomoći da shvatimo koliko jedni drugima značimo, koliko vrijedi stisak ruke, zagrljaj, zajedništvo slavlja, otvorenost susretanja bez ograničenja. A mislili smo da sve to moramo imati”.
“Gospe od Karavaja, moli za nas! Moli da se i u našim obiteljima dogodi čudo iz Kane, da se voda života pretvori u radost života, radost služenja, rasta u vjeri i ustrajnoj molitvi. Pa da se svi jednom okupimo u vječnoj radosti neba, u vječnoj pobjedi Uskrsnuća tvoga Sina, našeg jedinog Spasitelja”, zaključio je homiliju biskup Tomislav Rogić.

 

Najnovije

Kovač: Koalicija s DP-om vratila bi HDZ na tvorničke postavke

Foto:Screenshot/N1   Bivši ministar vanjskih poslova Miro Kovač gostujući na N1 televiziji komentirao je potencijalne postizborne koalicije. “Glasači bi voljeli da se dogodi koalicija HDZ-a i Domovinskog...

Radić: Bilo je poziva iz HDZ-a, imat ćemo čvrst stav

Foto:Domovinski pokret   Zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta Mario Radić rekao je kako je bilo poziva toj stranci iz HDZ-a i poručio da ljudi mogu pozivati s...

Milanović prekinuo šutnju, progovorio o “slovu i duhu Ustava”

Foto:Screenshot/HRT   Predsjednik Zoran Milanović se oglasio na svome Fb-u. “Zahvaljujem svima vama, hrvatskim ljudima, koji ste u srijedu izašli na izbore za Hrvatski sabor. Određujući za...

DP i Možemo dobitnici izbora, HDZ pobjednik, SDP gubitnik, Most opstao

Piše: Josip Milić   Nakon prospavane izborne noći red je za jednu ozbiljniju analizu. Po svemu sudeći Vladu će formirati HDZ, Domovinski pokret i manjinci bez...

Hitrec: Hvala ti, Bože, da je kampanja kratka

Piše: Hrvoje Hitrec, Hrvatsko kulturno vijeće   Travanj 2024. ide dalje Hvala ti, Bože, da je kampanja kratka. Da traje mjesec dana, svi bismo poludjeli od dosade...