U Zagrebu korizmena procesija od Katedrale do Rokova perivoja! Kardinal Josip Bozanić: Potrebni smo nove ljudske blizine

Procesija je završila svetom misom u kapeli sv. Roka, koju je predvodio zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić...

Korizmena procesija u Zagrebu-Foto A.K.

Procesija je završila svetom misom u kapeli sv. Roka, koju je predvodio zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić.

Korizmenu procesiju od zagrebačke Prvostolnice do Rokova perivoja, spominjući se potresa u Zagrebu i okolici te pošasti pandemije, predvodio je u subotu pomoćni biskup zagrebački mons. Ivan Šaško…

Procesija je završila svetom misom u kapeli sv. Roka, koju je predvodio zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić.

Poslušajte propovijed

Kardinal je napomenuo kako se sveta misa slavi u kapeli sv. Roka godinu dana od potresa koji je pogodio Zagreb i nekoliko mjeseci poslije novoga potresa koji je pogodio Banovinu, Sisačku biskupiju, ali i sve u Zagrebu.

Sve se to događalo, naglasio je, i još uvijek se događa u pandemiji, bolesti čije posljedice osjećamo, osobito oni koji su izgubili svoje drage, oni koji su sada u bolesnom stanju ili neki iz njihovih obitelji.

Poručio je i da sve to dovodi do glasnoga pitanja: Što to Bože od nas očekuješ ili što to znači za nas, za naš život, za život naših zajednica, za život naših obitelji, za naš pojedinačni život?

“Najveći izazov našega života jest u tome da upoznamo Boga i životnu Božju ljubav te duboko shvatimo, razumijemo i prihvatimo kako nas Bog, koji je neizmjerna dobrota, neizmjerno ljubi”, rekao je Bozanić.

Poručio je kako je to najveća ljudska sigurnost i snaga te napomenuo kako je upravo zato na svijet došao Krist Gospodin.

“Kad su stranci nakon potresa u Zagrebu dolazili vidjeti posljedice potresa, čudili su se kako usred toliko ruševina nije bilo puno ljudskih žrtava. Mi se danas sjećamo Anemarije Carević, učenice Nadbiskupske klasične gimnazije koja je žrtva potresa”, podsjetio je.

L.K.