Udruga branitelja Dubrovnika: “Podržavamo prosvjed u Vukovaru, ali ne i one koji imaju namjeru manipulirati ovim događajem”!

Zločini počinjeni nad Hrvatima u Vukovaru i na sam grad Vukovar su primjer krajnje svireposti, zločinstva i iživljavanja pripadnika takozvane JNA i onih koji sebe nečasno nazivaju četnicima a došli su iz Srbije ili izdali Hrvatsku...

Udruga branitelja Dubrovnika uputila je priopćenje koje prenosimo u cijelosti:

Udruga branitelja Dubrovnika je demokratski ustrojena i poštuje sve institucije vlasti i djelovanja, prije svega one koje su na raspolaganju Narodu i građanima Republike Hrvatske uključivši referendum, javne rasprave i djelovanja, pa tako i prosvjede, kao legitimni i po Zakonu organizirani vid iskazivanja volje…

U svrhu jasnosti UBD predvođen članovima Izvršnog odbora, koji u ime članova donosi stavove, odluke i djeluje, obznanjujemo da smo nezadovoljni načinom, izuzetnom sporošću i neprimjerenim zakonskim postupcima procesuiranja, sankcioniranja i izricanja pravnih ljekova za počinitelje zločina tijekom obrambenog Domovinskog rata u Dubrovniku i Hrvatskoj.

Sramotno je da za zločin ubijanja civila i razaranja na cijelom području današnje Dubrovačko-neretvanske županije nisu osuđeni počinitelji a za one, koji su procesuirani to je napravljeno na „smiješan” način gledajući uzroke, i za počinjenja više nego minorne posljedice. Vukovar je to doživio na puno drastičniji, očitiji i svirepiji način. Zločini počinjeni nad Hrvatima u Vukovaru i na sam grad Vukovar su primjer krajnje svireposti, zločinstva i iživljavanja pripadnika takozvane JNA i onih koji sebe nečasno nazivaju četnicima a došli su iz Srbije ili izdali Hrvatsku.

Odbacujući sve političke i strančarske konotacije, i očite manipulacije braniteljima, Udruga branitelja Dubrovnika daje potporu prosvjedu, koji će se dogoditi 13. listopada 2018. godine u Vukovaru, na jednaki način kako je to dala i 100 % invalidima Domovinskog rata tijekom prosvjeda u Savskoj ulici. Tad, a tako i danas, nećemo i nismo podržali one, koji su, ili imaju namjeru manipulirali ovakvim događajima. Na posljetku oni se redovno iskažu i razotkriju, a često su na novinskim stupcima zbog pravosudnih procesa, i nas ne zanimaju njihove interesne transakcije novca, moći i sprege s politikom.

Svi jasno znaju zbog čega se organizira prosvjed, i koja mu je svrha, s toga članovi UBD, koji su u mogućnosti i žele imaju slobodnu volju i sretno neka pođu u Vukovar i vrate se doma u Dubrovnik i druge krajeve u kojima obitavaju.

S izraženom nadom da će svi, pa i ovaj napor javnosti uroditi plodom i potaknuti institucije Republike Hrvatske da odrade ono za što postoje.

Sudionicima prosvjeda želimo uspjeh i dajemo potporu, stoji u priopćenju UBD kojeg je potpisao…

-Izvršni odbor UBD

-Predsjednik / Marko Mujan, mag.pol.

 

T.H.Braniteljski portal

Comments are closed.