UDVDR POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE UPUTIO OŠTRU PRITUŽBU HRVATSKOJ TELEVIZIJI! Vjerovali smo i nadali se da ćemo dobiti prostor makar u „Veteranima mira,“ kad ni slova ni slike o 123. brigadi

Zar vi pratite političare i njima se dodvoravate, ili Vam je objektivnost i izvještavanje o stvarnim događajima prioritet i misija? Da je, ne daj Bože, netko od branitelja imao svađu sa suprugom, ili napravio nekakav prekršaj Vi bi to imali u udarnom terminu...

Nezadovoljni načinom na koji je popraćeno obilježavanje 30.obljetnice osnutka 123. brigade Hrvatske vojske, u podružnici UDVDR-a Požeško-slavonske županije su odlučili Hrvatskoj televiziji uputiti slijedeću pritužbu koju donosimo u cijelosti…

Poštovani gospodine direktore i glavni uredniče informativnog programa HRT-a,

obraćamo Vam se ovim dopisom u ime organizatora proslave obilježavanja 30. godišnjice osnutka 123. brigade, a koje smo obilježili 23. listopada 2021. godine u Požegi.
Iako smo Vam uputili poziv za praćenje ovog, za nas važnog događanja, nažalost izostalo je adekvatno izvješćivanje javnosti bez obzira što se okupilo tisuću branitelja, roditelja poginulih branitelja, udovica i djece naših prijatelja koji su dali svoj život za današnju Hrvatsku.

Iako je u sklopu 123. brigade 1991. godine bilo i dopisništvo HRT-a gdje je Vaš djelatnik Renato Kunić proveo nekoliko mjeseci s nama te svakodnevno u tu kasnu jesen 1991. izvješćivao i slao svježe snimljen materijal našeg snimatelja, pokojnog Mladenka Krstanovića i to u ratnom vihoru sa prve crte. Ako je 123. brigada, zajedno sa drugim postrojbama zapadne Slavonije oslobodila prostor sve do Španovice i Bjelajaca, oslobodila je veći prostor od tadašnje legendarne 1. gardijske brigade, a tek nešto manju površinu nego u operaciji „Maslenica“ te je organizacijski bila u rangu pojedinih gardijskih brigada, od nekih čak i jača te je ’91. godine bila sudionik prvog osvojenog ili vraćenog prostora RH Vi nemate potrebu o toj brigadi i tim ljudima izvijestiti osim u regionalnom dnevniku. Sramota!

Zar vi pratite političare i njima se dodvoravate, ili Vam je objektivnost i izvještavanje o stvarnim događajima prioritet i misija? Da je, ne daj Bože, netko od branitelja imao svađu sa suprugom, ili napravio nekakav prekršaj Vi bi to imali u udarnom terminu.
Zaboravljate da ovih tisuću postrojenih pripadnika 123. brigade plaća Vašu pretplatu i vidi nepravdu koju im činite šikanirajući ih iz medijskog prostora samo iz razloga što Vi jurite za političarima kako bi kod njih dobili malo milosti i poslušnosti.

Naše nezadovoljstvo s tim je još veće budući da znamo da su tu istu večer bili prikazani prilozi samo od tamo gdje su bili političari sa daleko manjim brojem postrojenih branitelja, ili smo mi u Požeštini u kazni kod Vas iz nama nepoznatih razloga!
Vjerovali smo i nadali se da ćemo dobiti prostor makar u „Veteranima mira,“ kad ni slova ni slike o 123. brigadi i obilježavanju 30. obljetnice osnutka iste.
Naše nezadovoljstvo ostaje i tražimo da to što prije ispravite i date nam medijski prostor i zadovoljštinu, stoji u pritužb,

UDVDR PODRUŽNICA Požeško-slavonske županije

VEZANE VIJESTI

VIDEO Postrojavanje za pamćenje uz ZDS! Evo kako su 1992. reagirali Hrvati na pojavu legendarne 123. brigade…Srušit ćemo JNA past će SAO Krajina!!