UEFA će 30. travnja obznaniti domaćine odgođenog Eura…Druga opcija iziskuje manje posla…

Sa svima smo u kontaktu. Svi gradovi imaju vremena do kraja mjeseca razmisliti o tome hoće li zadržati domaćinstvo...

SWITZERLAND SOCCER UEFA EURO 2020

Europski nogometni savez (UEFA) će 30. travnja obznaniti domaćine odgođenog Europskog nogometnog prvenstva, izjavio je za rusku agenciju TASS član Izvršnog odbora UEFA-e Aleksej Sorokin te dodao da postoji mogućnost izbora novih gradova domaćina u slučaju da bude odustajanja.

– Sve će biti jasno 30. travnja, kad ćemo saznati koji će gradovi ostati domaćini, a koji će odustati od domaćinstva, izjavio je Sorokin, koji je predsjednik Organizacijskog odbora za utakmice koje će biti odigrane u Sankt Peterburgu.

Kao i ostali sportski događaji u 2020. koji su trebali biti održani nakon ožujka, tako je i nogometni EURO odgođen zbog pandemije izazvane koronavirusom, a novi termin je od 11. lipnja do 11. srpnja 2021. Taj je EURO trebao biti poseban, s čak 12 gradova domaćina, a utakmice su trebale biti igrane u Amsterdamu, Bakuu, Bilbau, Budimpešti, Bukureštu, Kopenhagenu, Dublinu, Glasgowu, Londonu, Muenchenu, Rimu i Sankt Peterburgu.

– Sa svima smo u kontaktu. Svi gradovi imaju vremena do kraja mjeseca razmisliti o tome hoće li zadržati domaćinstvo. Ako netko odustane, nemamo puno opcija. Ili ćemo pronaći novi grad, ili ćemo rasporediti utakmice po ostalim gradovima. Druga opcija iziskuje manje posla, rekao je Sorokin te dodao je Rusija spremna pomoći ostalim gradovima, što je bilo ponuđeno već i prije nego što je donijeta odluka o odgodi.H

D.J.