UHIĆEN 43 godišnji huligan Panathinaikosa, GRCI: “ON JE VODIO BOYSE”

Grčke vlasti su u petak poslijepodne uhitile 43-godišnjeg navijača Panathinaikosa . Trenutno je u tijeku istraga u njegovoj kući na području Gyzi.

Riječ je o čovjeku za kojim je ranije bila raspisana tjeralica .

Prema informacijama, navijač PAO-a navodno je identificiran vizualnim materijalom te je, prema policijskim izvorima, u prošlosti bio uključen u razne navijačke incidente i osuđivan.

Grčki mediji, pozivajući se na pouzdane izvore informacija, napominju da je on jedan od onih koji su u slikovnom materijalu snimljeni kako predvode skupinu hrvatskih navijača u blizini stadiona AEK-a.

Saznanja za koja se procjenjuje da će uskoro rezultirati novim tjeralicama, nakon ranije raspisane, u rukama su pravosudnih tijela koja istražuju krvavu tučnjavu ispred stadiona AEK -a koja je završila ubojstvom 29-godišnjaka Michalisa Katsourisa.

Prema informacijama atenske novinske agencije, 25. redoviti istražitelj koji vodi slučaj, nakon tjeralice protiv navijača PAO-a, navodno će idućih dana moći proširiti krug optuženih za krvave incidente, izdavajući nove tjeralice za osobama čija je umiješanost u ono što se dogodilo u New Philadelphiji.

Informacije pokazuju da vlasti već imaju u svojim rukama niz konkretnih nalaza, koji se ispituju i čijim se korištenjem očekuje dovođenje novih optuženika pred pravosudne službenike.

Mladi Hrvati uhićeni zbog sudjelovanja u krvavim događajima 7. kolovoza i smrtonosnom ranjavanju Michalisa Katsourisa negirali su da su organizirani navijači zagrebačkog Dinama i pripadnici Bad Blue Boysa ili BBB-a. To proizlazi iz sadržaja isprika koje su dali istražiteljima, a donosi “Kathimerini”.

“Nisam organiziran u BBB-u Dinama, samo sam sportski navijač”, svjedoči se 23-godišnji zagrebački navijač. “Ne znam tko nam je organizirao putovanje u Grčku. Nisam organiziran u Dinamovim BBB-ima i ne znam je li netko od mojih suoptuženika”, tvrdio je uhićeni 22-godišnji Hrvat, prenosi Kathimerini nalaze istrage.

Isti su stav zadržali i svi drugi optuženici za tučnjavu koja je završila smrću.