Petak, 12. travnja 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

Uhvaćen odbjegli zatvorenik, u ruke policije pao na zagrebačkoj Volovčici

Na zagrebačkoj Volovčici večeras je uhićen odbjegli krijumčar ljudima…

Zatvorenik iz zagrebačkog zatvora Remetinec, koji je pobjegao u nedjelju iz bolnice Sestara milosrdnica, uhićen je, javlja reporter Dnevnika Nove TV Domagoj Mikić.

PU zagrebačka je potvrdila da je 32-godišnji muškarac uhićen večeras oko 20:50 sati te će biti prepraćen u remetinečki zatvor.

Ovime je okončana potraga za 32-godišnjim državljaninom Srbije koji je u Remetincu bio u istražnom zatvoru. Pobjegao je policijskim službenicima nakon što je u bolnici otišao na toalet.

Zatvorenik je državljanin Srbije kojem je istražni zatvor određen zbog krijumčarenja ljudi, a nepravomoćno je osuđen na četiri godine zatvora.

U KBC-u Sestara milostrdnica završio je nakon što se žalio na bolove u abdomenu. Policiji je uspio pobjeći, preskočivši zid.

Pomoćnica ministra pravosuđa Jana Špero izjavila je da je do bijega istražnog zatvorenika iz bolnice došlo zbog propusta u sigurnosti pa su protiv dvojice pravosudnih policajaca pokrenuti stegovni postupci.

“Pokrenuli smo stegovni postupak zbog teške povrede službene dužnosti protiv dva pravosudna policajca koja su bila na osiguranju istražnog zatvorenika”, poručila je Špero.

Dodala je kako je istražni zatvorenik bio u KBC-u Sestara milosrdnica zbog gutanja stranog tijela i bolovima u abdomenu. No, prilikom korištenja WC-a zatvorenik nije bio vezan.

“Došlo je do problema u provedbi sigurnosti. Oni jesu bili uz zatvorenika, provjerili prostoriju, međutim nisu uzeli u obzir da postoji mogućnost bijega kroz prostoriju koja se nalazila do WC-a. Bilo je naloženo da se zatvorenik veže, oni su procjenili da i bez sredstava vezanja može otići na WC”, naglašava Špero.

Kazala je kako je na WC išao više puta. “Ali, posljednji put je uspio preskočiti zid i otići u prostoriju iz koje se uspio udaljiti”, dodala je.

“Kada su primijetili da više ne uzvraća pozive iz WC-a tada su išli ući u prostoriju. Nešto teže su se otvorila vrata i onda su tek primijetili otvoreni prozor”, ustvrdila je Špero.

Procjena pravosudnih policajaca bila je da je zid koji dijeli prostorije bio dovoljno visok te da je nemoguće za ga zatvorenik njegovih fizičkih osobina može preskočiti.

D.K.

Najnovije

Hrvatsku nismo dobili na lutriji da bismo se s njom kockali

Razgovarao: glavni urednik Vlado Kolak   Karolina Vidović Krišto tijekom protekle četiri godine u Saboru izgradila je reputaciju odlučne i hrabre političarke. Rođena u Vukovaru, ali...

Izrael povukao većinu postrojbi iz Gaze zbog priprema za napad na Rafah

Foto:Wikimedia Commons   Dok se pripremaju za moguću iransku odmazdu zbog smrti višeg generala i šest drugih časnika u Damasku, Izraelci su povukli većinu postrojba iz...

Ukrajina na rubu snaga, Kremlj udara sve jače, dramatično upozorenje američkog generala: Ovo je ili-ili!

Foto:Screenshot/Youtube   Ukrajina je u četvrtak izvijestila o novim masovnim ruskim napadima. Ukrajinske vlasti izvijestile su o eksplozijama na sjeveroistoku, jugu i zapadu zemlje u četvrtak...

Biblijska poruka 12.4.2024. i tumačenje fra Tomislava Pervana: Tko će nahraniti toliki silan svijet?

Foto:Radiopostaja Mir Međugorje   Iv 6,1-15 Ode Isus na drugu stranu Galilejskoga, Tiberijadskog mora. Slijedilo ga silno mnoštvo jer su gledali znamenja što ih je činio na...

General Tolj za RTV Herceg-Bosna: Obnoviti Herceg-Bosnu i pokrenuti reviziju haške presude Hrvatima u BiH

Foto:Screenshot/RTV Herceg-Bosna   „Nisam nikada bio političar niti sam to želio biti. Na ovo me natjerala muka i nevolja. A savjest mi je rekla da moram...